Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vango

1; Med nebom in zemljo
Timothée de Fombelle
Vango

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2014
ISBN 978-961-04-0027-1
Naslov izvirnika Vango. Entre ciel et terre
Prevod Lucija Rifel

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 15 cm
580 g
353 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > pustolovski roman
francosko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Pariz 1934.
Pred notredamsko katedralo se med množico začne zasledovanje. Vango mora bežati. Bežati pred policijo, ki ga je obtožila zločina, bežati pred skrivnostnimi silami, ki ga preganjajo. Vango ne ve, kdo je. Velike skrivnosti so skrite v preteklosti. Vango išče resnico na sicilskih otokih in v megleni Škotski, medtem ko svetu vse bolj grozeče preti vojna.

Pisatelj se skozi napeto zgodbo dotakne tem, kot so iskanje resnice, obsodba totalitarizmov, boj proti zlu, nesebična pomoč, požrtvovalnost in ljubezen.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za prvo in drugo knjigo.)

Ta odlična pustolovska romana, polna nepojasnjenih dogodkov iz preteklosti in iskanja odgovorov na številne uganke, v hipu prikujeta bralca nase. Zgodba, ki se v prvem romanu začne sredi Pariza, v času posvetitve bodočih duhovnikov, s svojim dramatičnim ritmom v hipu nakaže, da se bo romaneskna napetost le še stopnjevala. Zakaj naj Vango, skorajšnji posvečeni novomašnik, beži, kot ga svari sporočilo, ki ga mladenič najde v meniški celici svojega umorjenega prijatelja duhovnika? Bo Vango našel odgovor na to vprašanje, če se bo vrnil na kraj svojega otroštva, na Sicilijo, na katero ga veže kup nepojasnjenih dogodkov, zavitih v tančico skrivnosti? Ko se na koncu prvega dela že zdi, da je marsikaj razrešeno, pisatelj s precej odprtim koncem zgodbe nakaže, da glavnega junaka tudi v drugem delu čaka še nekaj zamotanih ugank. Vango, ta svetovljanski pustolovec, razpet med iskanje pravice, resnice pa tudi čiste ljubezni, še vedno ne more mirno spati. Če bo želel uresničiti svojo mladostniško željo, da bi postal menih, bo moral najprej najti svoj dušni mir, še prej pa storilce, ki so se kruto poigrali z usodo njegove družine. Branje, ki s svojimi neštetimi pustolovščinami vleče od prve do zadnje strani obeh romanov!

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...