Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Zimsko morje

Susanna Kearsley
Zimsko morje
14,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Hiša knjig, založba KMŠ
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6958-92-9
Naslov izvirnika The Winter Sea
Prevod Sabina Imamović
Urejanje Maja Brodschneider Kotnik

Tehnične lastnosti
mehka vezava
17 x 10,5 cm
380 g
684 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > zgodovinski roman
leposlovje > ljubezenski roman
leposlovje > ženski roman
kanadsko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Po tristo letih mora Sophiejina skrivnost priti na dan. Ko avtorica prodajnih uspešnic Carrie McClelland obišče vetrovne ruševine gradu Slains, jo neusmiljena in prelepa Škotska pokrajina povsem uroči. Okolica ji je nenavadno poznana, a vseeno odrine na stran blag občutek nelagodja in prične pisati nov roman.
Grad uporabi za prizorišče, svojo lastno prednico Sophie pa za glavno junakinjo. Carrie kmalu ugotovi, da začenja njeno pisanje živeti svoje življenje in da postaja meja med realnostjo in fikcijo vse bolj zamegljena.
Sophiejini spomini povlečejo Carrie v globine spletk leta 1708 in nenadejano odkrije očarljivo ljubezensko zgodbo, izgubljeno v času.

Recenzija Bukla

Uspešna pisateljica Carrie McClelland se že nekaj časa bori s pisateljsko krizo: kljub strastnemu brskanju po zgodovinskih arhivih, ki naj bi ji pomagali pri gradnji zgodbe za novi roman, je brez potrebnega navdiha. Potem pa nekega dne na poti do svoje agentke na Škotskem obišče razvaline gradu, ki se je včasih bohotil na pečini nad morjem. V hipu se zgodi čudež: Carriejino glavo prepredejo glasovi iz preteklosti, ki ji šepetajo najbolj neverjetne stvari. In tako mlada pisateljica, ki se vmes zaljubi v sina lastnika koče, kjer ustvarja svojo knjigo, nenadoma zlahka zapluje v (zgodovinski) svet svoje glavne junakinje Sophie in vseh drugih spremljajočih likov. Vznemirljivo branje s spretnim prehajanjem med sedanjostjo in daljno preteklostjo ter med realnostjo in domišljijo bo navdušilo ljubiteljice zgodovinskih ljubezenskih romanov.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...