Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Glasna tišina poželenja

Ona in On - fenomen Adama in Eve
Božidar Veljković
Glasna tišina poželenja

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Avtorji
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-7033-08-3
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
610 g
418 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
ljubezen in spolnost

Povej naprej

O knjigi

V knjigi Glasna tišina poželenja najdete razodevanje razlogov, zaradi katerih smo velikokrat premišljevali, se obotavljali ali se bali, namesto da bi se prepustili sebi in uživali.

"Spolna komunikacija ali odnosi med žensko in moškim so prvinska in najstarejša oblika eksistence človeka. Tisti, ki ne komunicira, nima stikov z ljudmi, ne bere in ne posluša glasbe ter v sebi ne najde zadovoljstva – dejansko umira" P. Neruda

Resnično zadovoljstvo človek najde v sebi šele takrat, ko se uresničuje s svojo drugo polovico. Kakovost človeškega življenja je primarno določena s kakovostjo njegove spolnosti, če to priznamo ali ne. Z besedili v tej knjigi boste z nekom, ki vas bo razumel in s katerim lahko delite svoje skrivnosti.

Z branjem besedil lahko odtopite hladno tišino, ki prekriva prijetno lepoto vašega poželenja do spolnosti, do življenja. Človek obstaja samo, dokler v njem živita radovednost in upanje.

Recenzija Bukla

»Tako pri moških kot pri ženskah je znanje o spolnosti zelo omejeno. Poleg tega menim, da poznavanje različnih izrazov ljubezni lahko prepreči mnogo predsodkov,« so besede profesorja Coolsaeta, ki so se domačemu avtorju, profesorju, novinarju in kolum nistu dr. Božidarju Veljkoviću zapisale kot eden od uvodnih citatov v njegovo novo knjigo. Dovolj, da je pritegnil mojo pozornost in sem se zatopila v skupek prirejenih in predelanih člankov oziroma razmišljanj o spolnosti. V knjigi jih je zbral in uredil z željo, da njegovi zapisi ne bi šli v pozabo in da bi svoje poglede to kompleksno in zelo pomembno področje človekovega življenja predstavil kar se da preprosto, razumljivo in zabavno. V prispevkih se avtor pogosto sklicuje na razne strokovnjake in umetnike (med drugim citira Fromma, Rumija, Freuda, Moravio, Košička, Milivojevića, Galimbertija), ki so pisali o ljubezni, strasti, odnosih med moškim in žensko itn. Ves čas se zaveda, da stopa na izjemno občutljivo polje, in pričakuje tudi gnev bork in borcev za enakopravnost. Dr. Veljković je prepričan, da je »kakovost človeškega življenja primarno določena s kakovostjo njegove spolnosti«, zato se mu zdi raziskovanje in poznavanje spolne komunikacije izjemno pomembno.

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...