Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Dober dih

S pravilnim dihanjem do zdravja, moči in vitkosti
Patrick McKeown
Dober dih
24,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-01-5171-5
Naslov izvirnika The oxygen advantage
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Tadeja Hudovernik
Urejanje Sanda Šukarov
Predgovor Janez Hudovernik

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 15 cm
520 g
278 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina
naravoslovje > medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izboljšajte telesno pripravljenost, zdravje in počutje s preprosto, a znanstveno dokazano tehniko pravilnega dihanja.

Razvil jo je irski strokovnjak Patrick McKeown, svetovno znani licencirani trener metode dihanja, ki jo je razvil dr. Butejko. McKeown je vrsto let trpel zaradi astme. Spominja se, da je kronično dihal skozi usta. Ko se je naučil pravilnega dihanja, je astma postopoma izzvenela. McKeown je avtor programa Oxygen Advantage, dihalne tehnike umirjenega dihanja skozi nos pomagal že tisočim, od astmatikov do vrhunskih športnikov. Tudi vas bo poučil, kako:

• pravilno dihati skozi nos in s tem izboljšati splošno zdravje in počutje,
• izboljšati telesno vadbo po načelu »manj je več«,
• izboljšati telesno pripravljenost in moč,
• povečati energijo in zbranost,
• s pravilnim dihanjem zmanjšati apetit.

Recenzija Bukla

Dihanje je nekaj, za kar bi zahodni človek v 21. stoletju pomislil, da se ni treba ukvarjati z njim, saj je v zvezi s tem jasno vse. Pa vendarle: se kdaj vprašamo, kako dihamo v primerjavi z Vzhodnjaki? Ti so dihanju in tehnikam dihanja skozi zgodovino posvečali veliko pozornosti, od pranajame in dihanja pri jogi naprej. Dober dih je knjiga, v kateri nas njen avtor, Irec Patrick ­McKeown, na inteligenten način seznanja z različnimi biokemičnimi in fiziološkimi značilnostmi dihanja in procesi, ki se ob tem dogajajo v telesu, ob tem pa izsledke z nevidno nitjo prepleta tudi z modrostjo Vzhoda na tem področju. Izkušnje namreč kažejo, da ljudje, ki živijo višje, živijo dlje, en od razlogov za to pa bi bil lahko tudi nižji tlak kisika in zaradi tega tudi drugačno dihanje. McKeown, ki je imel v mladosti težave z astmo, večino njenih simptomov pa je bolj kot z zdravili pozdravil s spremenjeno tehniko dihanja skozi nos in z zmanjšanjem vdihanega volumna zraka, je to izhodišče vzel za iztočnico svoje knjige. Osnovna premisa Dobrega diha je preprosta: sodobno dihanje človeka v zahodni civilizaciji se vse bolj nagiba k pretiranemu dihanju »na usta«, kar povzroča različne probleme, od slabega spanca do slabega počutja, ob katerem se nam zdi, kot da bi nam manjkalo nekaj vitalne energije. K temu pripomoreta tudi sodoben življenjski slog in prehranjevanje s predelano hrano, ki je veliko bolj kisla od neprocesirane, zaradi česar spodbuja prekomerno dihanje, s tem pa – paradoksalno – odplavlja ogljikov dioksid iz telesa, kar vpliva na to, da se v pljučih na hemoglobin veže manj kisika. McKeown nas v svoji knjigi pregledno popelje najprej do ugotovitve lastnega stanja na področju pravilnega dihanja in preizkusom ravni kisika v našem telesu, potem pa v nadaljevanju seznani z možnostmi, da s prilagojeno tehniko dihanja to raven ustrezno povečamo in s tem izboljšamo ne samo našo splošno življenjsko energijo, temveč tudi naše športne sposobnosti in življenje nasploh. Dober dih je knjiga, ki bo povzročila, da boste o dihanju začeli razmišljati precej drugače kot poprej!

Samo Rugelj, Bukla 144

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...