Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

52 stvari, ki jih otroci potrebujejo od očeta

Kako lahko očetje otrokom zagotovijo trdno oporo za vse življenje
Jay K. Payleitner
52 stvari, ki jih otroci potrebujejo od očeta

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-278-251-1
Naslov izvirnika 52 things kids need from a dad
Leto izdaje izvirnika 2010
Prevod Niki Neubauer
Spremna beseda Josh McDowell
Urejanje Tadeja Petrovčič Jerina

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
280 g
200 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
družina, vzgoja in izobraževanje
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

52 spodbud za novopečene in za prekaljene očke

52 stvari, ki jih otroci potrebujejo od očeta je dobrodošlo branje za vse, ki se na to vlogo šele pripravljajo, kot tudi za že polno zaposlene očke. Praktični, smešni, vselej premišljeni, nadvse uporabni namigi vam bodo v dragoceno pomoč, predvsem pa se boste ob njih zavedli, kako pomembno vlogo imate v življenju svojih otrok.

Veliko je očetov, ki svojim otrokom posvetijo dosti časa. Vendar pa se marsikateremu niti sanja ne, kaj otroci zares potrebujejo. Tudi Jay K. Payleitner, zdaj že prekaljen oče petih otrok, je le postopno spoznaval, kako lahko nudi trdno oporo svojemu podmladku. Njegovih 52 stvari, ki jih otroci potrebujejo od očeta ponuja izbor povsem preprostih, pa tudi zahtevnejših izzivov za očete – izvedljive zamisli, kako izboljšati družinsko dinamiko, preproste namige, kako postati dober zgled otrokom, ter jasne, nedvoumne nasvete za može in očete.

Čeprav so razmišljanja oštevilčena in jih je ravno dovolj za vsak teden v letu, ne gre za nikakršen »seznam opravil«. V knjigi boste zaman iskali tudi vsakršno kritiko, ker ste očetje moški in se kot moški tudi vedete. Ob branju boste začutili spoštovanje in pridobili novo moč ter zaupanje za manjše in večje podvige, ki bodo otroke okrepili za življenje. Čudovito darilo za vsakega očka!

O avtorju

Jay K. Payleitner je oče. Svojo družino pa preživlja kot svobodni pisatelj, govornik, voditelj ustvarjalnih delavnic in kot radijski producent na različnih radijskih postajah. Bil je izvršni direktor Očetovske pobude v Illinoisu, je pa tudi priljubljen bloger Ameriškega centra za očetovstvo. Napisal je več knjižnih uspešnic. Z ženo Rito, svojo ljubeznijo iz šolskih klopi, imata štiri sinove, hčerko in snaho. Njegov tedenski očetovski blog je dostopen na straneh www.fathers52.com.

Odlomki iz knjige

Bistvo družinskih tradicij sta veselo pričakovanje in radost, ne utrudljive priprave ali breme. Ko pride čas, je prav, da jih opustite brez kesanja ali občutka krivde. Včasih velja: čim manj se česa oklepate, tem bolje se lahko razvije v kaj novega in morda celo bolj pomenljivega. Prepustitev tradicije v skrb drugim pa je lahko blagoslov za vse. (str. 64)

To ste že slišali, vendar se splača ponoviti: Vaši otroci hitro rastejo. Odšli bodo, še preden se boste dobro zavedeli. Potem boste imeli na pretek časa za pleskanje, lakiranje, prenavljanje in sproščanje. (str. 67)

Če že kar nekaj časa pazite na vsak cent, si ob pravem času in na pravem kraju privoščite kaj lepega in vrednega ne glede na ceno. Po drugi strani pa, če vaši otroci vedno pričakujejo največje in najboljše, jih seznanite s konceptom »manj je več«. (str. 77)

Mladi ljudje se želijo soočati z izzivi. Če vedo, da je njihov trud opažen in nagrajen, bodo dali od sebe 110 odstotkov. Nočejo lažnih pohval ali priznanj samo zato, ker se prikažejo. In za božjo voljo, nehajmo že podeljevati »pokale za udeležbo«! (str. 81)

Vse, kar lahko narediš, je, da svojim otrokom odpreš vrata. Sami se bodo odločili, ali bodo stopili skoznje ali ne. In to je čisto v redu. (str. 103)

Recenzija Bukla

Angela Thomas in Jay K. Payleitner sta strokovnjaka na področju starševstva, ki svoje znanje že vrsto let delita tudi z drugimi. Prirejata predavanja ter pišeta spletne zapise in knjižne uspešnice. Ti dve knjigi preprosto in lahkotno povzameta bistvene prvine starševstva, ki naj bi jih obvladal vsak, ki želi uspešno vzgajati svoje otroke in graditi prijetne in trdne družinske vezi. 52 stvari, ki naj bi jih obvladala mama oziroma oče, je bralcu podanih skozi resnične prigode iz družinskega življenja, ki jim sledi nauk o tem, kako je priporočljivo takšne situacije obvladati. Thomasova nam v svoji knjigi za mame tudi s pomočjo svetopisemskih zapovedi med drugim pove, da otroci od mame potrebujejo, da drži obljube, da jih nauči, kako paziti na svoj denar, in da za njih navdušeno navija na tribuni. Payleitner pa očetom sporoča, da otroci od njih potrebujejo, da vidijo, kaj so v resnici, da so njihovi boksarski partnerji pri treningu ter da ne vpijejo zaradi politega mleka. Knjigi sta primerni za starše otrok vseh starosti in tudi za tiste, ki otrok morda še nimajo, a o starševstvu razmišljajo.

Neža Poznič, Bukla 120-121

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...