Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Odpuščanje je odločitev

Korak za korakom se rešite jeze in si povrnite upanje
Robert D. Enright
Odpuščanje je odločitev
24,50 € 24,50 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,74 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba, Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-307-5
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.
Prevod Leon Jagodic

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 13,5 cm
500 g
360 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
psihologija in psihiatrija
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Odpuščanje je zastonj
Odpuščanje je odločitev je knjiga za samopomoč, namenjena ljudem, ki jih je sočlovek globoko prizadel in so ujeti v vrtinec jeze, depresije in zamer. Knjiga, polna modrosti in spodbud, bralca zanesljivo vodi po poti, ki ga bo pripeljala do rešitve in miru.

Univerzitetni profesor psihologije Robert D. Enright je oblikoval prvi znanstveno preizkušen program v Ameriki, ki dokazuje, da lahko z odpuščanjem omilimo svojo tesnobo in depresijo in okrepimo svojo samozavest in optimizem. To pionirsko delo kaže, da odpuščanje, če se ga lotimo na pravi način, veliko bolj koristi tistemu, ki odpušča, kot pa tistemu, ki smo mu odpustili. Knjiga, polna modrosti in spodbud, bralca vodi po poti, ki ga bo pripeljala do končne rešitve in miru. Ker dr. Enright jasno razlikuje med resničnim odpuščanjem in »nepristnim odpuščanjem«, se bralcu tudi ni treba bati, da bi moral, če bo storilcu odpustil, še naprej prenašati njegove zlorabe ali se z njim celo spraviti. Avtor bralce spodbuja, naj se s pomočjo odpuščanja soočijo s svojo bolečino, se je rešijo in tako ponovno zaživijo.

O avtorju
Psiholog Robert D. Enright je profesor pedagoške psihologije na Univerzi Wisconsin-Madison. Od leta 1985 znanstveno preučuje odpuščanje pri ljudeh, ki jih je sočlovek globoko prizadel, in kako dejanje odpuščanja vpliva na njihovo telesno, duševno in čustveno zdravje. Za svoje izobraževalno delo in za raziskave odpuščanja je prejel številne nagrade. Prispevki profesorja Enrighta so bili objavljeni v številnih periodičnih publikacijah, kot so Time, McCall’s, Wall Streeet Journal, Washington Post, Chicago Tribune in Los Angeles Times. Bil je gost v oddaji 20/20 na ABC, Nightly News na NBC in v več drugih televizijskih in radijskih programih. Je avtor več kot 80 publikacij s področja odpuščanja in sorodnih tem.

Recenzija Bukla

Skrivnost odpuščanja je v psihološki literaturi svojevrsten fenomen, sploh odkar v njegov terminološki domet stroka odkrito vgrajuje tudi pojme jeze, zamer, krivde in sovraštva. Kaj ima odpuščanje kot plemenito in ponižno dejanje opraviti z zgoraj omenjeni čutenji? Tudi to pojasnjuje knjiga ameriškega profesorja psihologije, ki s pomočjo vsakdanjih primerov iz prakse bralcu približa pojem odpuščanja in ga s premišljeno strukturiranimi vprašanji ter nalogami spodbudi k premisleku o sebi in svojih notranjih bolečinah ter potrebi po morebit nem okrevanju. Kajti, kot trdi avtor in potrjujejo številne znanstvene raziskave ter tudi mnogi verski postulati, veličina odpuščanja je mnogokrat bolj v prid in svobodo tistemu, ki odpušča, kot tistemu, ki mu odpuščamo. Natančno in poglobljeno razčlenjena podoba odpuščanja, ki lahko marsikomu odgovori na vprašanje o smiselnosti njegovega trpljenja.

Diana Volčjak, Bukla 131

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...