Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moje življenje je moja odgovornost

Spoznanja, da živimo zavestno
Peter Mulraney
Moje življenje je moja odgovornost

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Gnostica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-229-140-2
Naslov izvirnika My life is my responsibility
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Janez Lavrič
Urejanje Suzana Kramar Dodič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
23 x 14 cm
310 g
140 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika
psihologija in psihiatrija

Povej naprej

Založnik o knjigi

Živeti zavestno pomeni, da se zavedate, kaj se v življenju dogaja, in kar je še pomembnejše, kaj se dogaja v vaši glavi. Kako doživljate življenje, je odvisno od vaše izbire, v kaj verjamete. Spoznanja v tej čudoviti barvni knjigi prihajajo iz občutka zavedanja, da lahko spremenite svet, vendar ne na način, kot misli večina od nas.

Če si nikoli ne vzamete časa, da raziščete svoja prepričanja ali preverite svoje domneve, ne živite zavestno. Ko ne živite zavestno, živite na podlagi prepričanj, ki jih imajo drugi. In potem skušate izpolniti pričakovanja nekoga drugega in ne svojih.

Spoznanja v tej knjigi prihajajo iz občutka zavedanja, da lahko spremenite svet, vendar ne na način, kot misli večina od nas.

Resnična sprememba se zgodi, ko sprejmete, da je le ena stvar, ki se lahko spremeni: Kako izberete, da vidite stvari. Ko z vami delim ta spoznanja, upam, da vas bodo navdihnila, da se vprašate o tem, kaj so vam povedali, in da preživite nekaj trenutkov v premišljanju o možnosti, da stvari morda niso take, kot so vam govorili.

Ta knjiga je povabilo, da sprejmete odgovornost za svoje življenje in pustite drugim, da sprejmejo odgovornost za svoje.

Recenzija Bukla

Peter Mulraney je pisatelj kriminalnih romanov ter serij knjig Živeti sam in drugih. V pričujoči se dotika zavestnega življenja in zavedanja lastnih misli. Poglavja so kratka in napeljujejo bralca k samoizpraševanju, k ugledanju situacije take, kot je, predvsem pa k iskanju rešitev za boljše življenje. Pomembno je, kako sami vidimo stvari – dogodki sami po sebi ne nosijo največjega naboja. Avtor že na začetku zapiše: »Dokler ne pridete do točke, da sprejmete odgovornost za vse, kar se v vašem življenju dogaja, niste svobodni.« Pod kratkimi poglavji avtor postavlja bralcem vprašanja za razmislek in napotke, kako povečati vpogled vase. Večkrat nam predlaga meditacijo, pisanje dnevnika, sprehod v naravi, samoizpraševanje, branje dodatnih knjig o duhovnosti in psihologiji … Nedvomno bo drobna knjižica, ki vodi bralca k (u)slišanju sebe, k odgovornosti do življenja, pomagala do uvidov, ki so prvi pogoj, da človek svoje življenje spremeni na bolje, kajti ko se spremenimo sami, se spremeni tudi svet okoli nas.

Sabina Burkeljca, Bukla 152

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...