Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Priče skrivnosti

Preučevanje Kristusovih relikvij
Grzegorz Górny, Janusz Rosikoń
Priče skrivnosti

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0426-2
Naslov izvirnika Witnesses to mystery
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Andrej Turk

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 20 cm
1.370 g
336 strani
Tip knjige
strokovna monografija
Kategorije
religija > krščanstvo
zgodovina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ali je Jezus res zapustil za sabo materialne sledi ali gre v resnici samo za pobožne fantazije? Ali so anatomske podrobnosti in sledovi ran na torinskem prtu z medicinskega stališča res preveč natančne, da bi jih lahko kdo upodobil? Ali gre res za predmete, s katerimi je bil Jezus iz Nazareta dejansko v stiku, ali za goljufijo in navadno vraževerje?

Avtorja pričujoče knjige sta dve leti potovala po svetu, da bi našla relikvije, povezane s Kristusovim pasijonom – trpljenjem, smrtjo in pokopom – in odgovore na ta in še številna druga vprašanja. Pri tem sta se srečala s številnimi svetovno priznanimi strokovnjaki z vseh mogočih področij, ki se že leta zanimajo za Jezusove relikvije - z enim samim razlogom: da bi ugotovili, ali so res pristne.

Rezultat njune raziskave jemlje dah: na podlagi številnih znanstvenih postopkov sta prišla do rezultatov, ki temeljijo na zgodovinskih dejstvih in strokovnih ugotovitvah – in so povsem v skladu s krščanskim izročilom.

V tej veličastni izdaji boste poleg znamenitega torinskega prta našli doslej še neobjavljene fotografije Jezusovega križa, žebljev, trnove krone, stebra bičanja, argenteuilske suknje, manopelskega prtiča, oviedskega sudarija in drugih, manj znanih relikvij.

Ta prečudovita knjiga, polna enkratnih fotografij, je sad vnetega in trdega raziskovalnega dela, je odličen priročnik za vse, ki želijo razširiti svoje znanje o tej temi.” – Barrie M. Schwortz, Uradni fotograf raziskovalnega projekta torinskega prta

Recenzija Bukla

Za ljudmi, ki so pomembno vplivali na zgodovino sveta, ni ostalo samo njihovo delo in ideje, temveč tudi njihovi osebni predmeti, torej čisto fizična zapuščina. Ta je seveda tem bolj zakrita v skrivnost, čim več časa je preteklo od takrat, ko so bivali na svetu. Zato je skrivnostnost v zvezi s predmeti, s katerimi so prihajali v stik razni svetniki, še toliko večja – nikoli ni namreč povsem jasno, ali gre za dejansko zapuščino ali pa ključno vlogo odigrajo pobožne fantazije vernikov, ki si prizadevajo prek predmetov stopiti v preteklost in se povezati z njo. Relikvije Jezusa Kristusa, torej njegovi posmrtni ostanki in osebni predmeti, so ene od najbolj preučevanih v zgodovini, novi podatki o njih pa sem ter tja pronicajo v javnost še dve tisočletji kasneje. V bogato ilustrirani in z mnogimi informacijami opremljeni knjigi Priče skrivnosti sta si njena avtorja zadala ogromen izziv: podala sta se na desetine potovanj po svetu, da bi v večletnem projektu čim bolje razjasnila usode Jezusovih relikvij. Knjiga se začne z najobsežnejšim poglavjem o Torinskem prtu, vizualnem dokumentu Jezusovega trpljenja, ki je od njegovega groba v Jeruzalemu prepotoval dolgo pot, dokler ga ni leta 1898 odkril Secondo Pia, ko je skozi objektiv svojega fotoaparata na porumeneli tkanini zagledal komajda opazen, nejasen obraz človeške podobe. Nadaljuje se z drugimi ključnimi Jezusovimi relikvijami, od njegovega križa, ki so ga prepoznali po ploščici z napisom »Jezus iz Nazareta«, svetih žebljev, ki so jih rimski cesarji častili bolj od svoje krone, Oviedskega prtiča, ki je bil Jezusov pogrebni prtič, stebra bičanja iz egiptovskega marmorja, ki ga hranijo v rimski baziliki, trnove krone, ki naj bi prebodla Jezusove žile in živčne končiče, in drugimi manj znanimi relikvijami, ki dokazujejo, da je zgodba o življenju take osebe, kot je bil Jezus Kristus tudi več kot dva tisoč let po njegovem rojstvu še kako živa in nikakor do konca povedana. Fascinantno potovanje v preteklost.

Samo Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...