Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Redna zbirka Celjske Mohorjeve 2016

Redna zbirka Celjske Mohorjeve 2016

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2015

Tehnične lastnosti
Tip knjige
duhovnost
Kategorije
religija > krščanstvo
leposlovje
umetnost
zgodovina

Povej naprej

O knjigi

MOHORJEV KOLEDAR 2016
Koledar najstarejše slovenske založbe za leto 2016 prinaša svežino misli slovenskih avtorjev
Mohorjev koledar je edinstvena knjižna izdaja Celjske Mohorjeve družbe. Vse od prve številke, takrat še z naslovom Slovenska koleda (1858– 1859), se je koledar razvijal in razširjal. Uredniki si prizadevamo ohraniti zgodovinsko pomembnost in sporočilnost Mohorjevega koledarja ter ga hkrati pripravljamo kot sodobnega, praktičnega in privlačnega.

Koledar Celjske Mohorjeve družbe za leto 2016 bralcem prinaša več kot petdeset prispevkov. Razdelili smo jih v deset tematskih sklopov, ki sledijo nepogrešljivemu kalendarijskemu delu.

Alojz Rebula, Zora Tavčar: DVE MLADOSTI, ENA LJUBEZEN
Ko literatura pripelje k ljubezni
Rebulovim spominom iz otroštva, ko je kot pastir na kraških gmajnah srkal učenost, je njegova soproga Zora Tavčar dodala svoje mladostne spomine iz štajerskega Zasavja. Dve povesti v eni knjigi pričata tudi o nekem lepem, krščanskem zakonu.

Pripoved o doraščanju neke generacije bo ogrela srca številnih bralcev. Knjigo odlikujejo širina razgledov, globok etični čut in razgiban slog, jezikovno svež in poetičen.

Anselm Grün: MARIJINE PODOBE
Postanimo mesto Božje navzočnosti v svetu!
Ob pogledu na Marijine podobe avtor skozi svoja razmišljanja tudi vsakemu od nas vzbuja preprosto veselje: veselje, da sem človek, ki se ga dotika Bog, in sem poklican, da sled ljubezni – tako kot Marija – vedno globlje vtiskam v ta svet.


Andreja Poljanec: RAHLOČUTNO STARŠEVSTVO
Starši dajejo otrokom vse, kar zmorejo
Specialistka zakonske in družinske terapije ter mamica petih otrok predstavi pristop rahločutnosti starševstva kot razvijanje sebe ob otroku, otroka ob starših in partnerjev drugega ob drugem. V medsebojnem odnosu vsi skupaj odkrivamo, kako živeti Ljubezen, saj to je vse, kar ostane.

Maryot Thomaasenn: POGOVORI
Ješua malim vseh časov
Knjiga parafrazira življenje Ješue iz Nazareta, kakor so rojaki klicali Jezusa, ko se pogovarja z otroki o življenjskih vrednotah, prežetih z ljubeznijo do bližnjega. Svetopisemski »Pustite male k meni!« je vzgib za nastanek poučnih pogovorov z najstniki. Spremna beseda Božo Rustja. Ilustracije in naslovnica Peter Abram


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...