Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Zadnji pogovori

Peter Seewald, Benedikt XVI.
Zadnji pogovori

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0353-1
Naslov izvirnika Letzte Gespräche
Prevod Anton Štrukelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 14,5 cm
480 g
255 strani
Tip knjige
intervjuji in kolumne
Kategorije
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Nobenemu drugemu novinarju ni uspelo, da bi se tako približal vplivnemu Josephu Ratzingerju in poznejšemu papežu Benediktu XVI.

Pogovori, ki sta jih imela in so izšli v knjigah Sol zemlje, Bog in svet ter Luč sveta, so svetovne uspešnice. Jasno ponazarjajo, kakšno moč ima vera in katere naloge mora izpolniti Cerkev, da bo to vero mogla oznanjati tudi v prihodnosti.

Benedikt XVI. se v zadnjih pogovorih, ki jih je imel s Petrom Seewaldom, ozira na svoje osemletno papeževanje in življenje sploh. Še nikoli prej ni tako osebno govoril o spominih na družino, pomembnih sopotnikih in značilnih dogodkih svojega življenja. Težka odločitev, da se odpove svoji službi, ga kaže kot razmišljajočega služabnika resnice, ki je odgovorno opravljal svoje delo v Gospodovem vinogradu, ob koncu svojega življenja pa ponižno dela obračun.

Recenzija Bukla

Tridelna pripoved o življenju in delu Josepha Ratzingerja/papeža Benedikta XVI, velikega misleca, Božjega filozofa in prvega človeka, ki se ga sme poimenovati Papa emeritus (zaslužni papež), je nastala na podlagi več kot dvajsetletnih intervjujev z nemškim novinarjem Seewaldom. Svoj lok vprašanj ugledni novinar začne z uradnim zaključkom Benediktovega papeževanja, ko je bil zaradi svojega odstopa precej na udaru medijev in svetovne javnosti, potem pa se vrne v preteklost preko njegovega odraščanja in vojne, študija filozofije in teologije, profesure iz bogoslovja in dogemske zgodovine, preko škofovskega delovanja, pa vse do njegovih vidikov papeževanja in bogoslužja, kot jih je opisoval v svojih številnih knjigah in predavanjih. Papeževa duhovna premišljevanja in predano delo, pa naj je šlo za znanstvene raziskave na univerzi ali v cerkvenih vrhovih, so se vedno nekoliko prepletali z aktualnimi družbenimi vprašanji, njegove poglobljene molitve in zapisi pa pričajo o tem, da je bila zanj vedno na prvem mestu Božja beseda, s katero se ukvarja že vse svoje življenje.

Beti Hlebec, Bukla 126

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...