Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Negovani možgani

Razstrupljanje, ki jasni misli, poglablja čustva in zagotavlja srečo
Austin Perlmutter, David Perlmutter
Negovani možgani Prednaročilo -26%
19,90 € 26,90 € Prihrani 7,00 €
Knjiga izide predvidoma 20. maja 2021. Prednaročniki prejmete knjigo takoj, ko pride iz tiska. Prednaročniška cena 19,90 € velja za naročila, ki so oddana in plačana do 19.05.2021 do 12. ure.
Plačilo je mogoče po predračunu, s kreditno kartico ali preko PayPala.

Knjiga bo lično ovita v darilni papir in zavezana s trakom. Račun v kuverti pošljemo h kupcu, knjigo pa k obdarovancu.

2,90 €


Povej naprej

Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7050-96-7
Naslov izvirnika Brain Wash
Podnaslov izvirnika Detox your mind for clearer thinking, deeper relationships, and lasting happines
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Niki Neubauer
Soavtor Kristin Loberg
Urejanje Samo Rugelj

Založnik o knjigi

Knjiga izide predvidoma 20. maja 2021.
Prednaročniška cena 19,90 velja do izida knjige. Prednaročniki prejmete knjigo takoj, ko pride iz tiska.

Izjemno uporabna knjiga za sodobnega človeka!

Knjiga Negovani možgani na začetku prinaša pregled sodobnih tegob, s katerimi se soočajo človeški možgani, oblikovani v več sto tisoč letih popolnoma drugačnih življenjskih okoliščin, kot je današnji čas. Dandanes beležimo vse večjo izpostavljenost spletnim tehnologijam in zaslonom vseh vrst, ki utrujajo in obremenjujejo naše možgane ter jih potiskajo v stalno hlepenje po takojšnih nagradah, spopadamo se z razburjenostjo zaradi nenehnih slabih novic, ki naše telo potiskajo v stalni stres, ter doživljamo zasvojenost s predelano hrano, ki povečuje vnetje v našem telesu in škodljivo vpliva na naše možgane, kar vodi v vsestransko tesnobnost in vse večjo odsotnost empatije. Vse to se je v času pandemije samo še povečalo. Kako zaustaviti in preobrniti ta strupeni cikel?

Avtorja, prvi je priznani nevrolog z dolgoletnimi izkušnjami, drugi pa mladi specialist interne medicine, v nadaljevanju knjige ponudita izhodišča za boljše negovanje naših možganov v prihodnosti. Zmanjšana izpostavljenost tehnologijam, več časa, preživetega v naravi, kakovostnejše spanje, bolj zdrava hrana, čas za meditacijo in redno telesno vadbo so elementi, ki jih podrobno analizirata. Njihovo razumno vključevanje v sedanje življenje vas popelje na pot bolj zdravega, polnega in zadovoljnega bivanja, pri katerem bodo dobro delovali tudi vaši možgani.


»Negovani možgani so pomembna knjiga, ki se loteva ogromnega izziva sedanjega časa: iskanja poti za povrnitev našega zdravja in sreče v svetu, ki nas spodbuja k temu, da preveč zapravljamo, se preveč prepuščamo kratkoročnim užitkom in pohvalam, obenem pa premalo razmišljamo. David in Austin Perlmutter sta popolna vodnika po tej temi, ki nas v knjigi seznanjata z množico pristopov ter konkretnih in praktično uporabnih rešitev. Zelo priporočam.« – Adam Alter, avtor knjige Sužnji zaslona


O AVTORJIH

David Perlmutter (1954) je priznani ameriški nevrolog in nutricionist. Pri svojem delu se osredotoča na celosten pristop k zdravljenju različnih bolezni mož­ganov. Za svoje inovativne pristope v zdravljenju nevroloških motenj je prejel številne nagrade. Je avtor številnih odmevnih knjig s področja prehrane, med njimi tudi prevedeni Požgani možgani in Zdravi možgani.

Austin Perlmutter je zdravnik specialist interne medicine. Akademsko se osredotoča na učinek izgorelosti in depresije ter preventive. Za Psychology Today piše blog The Modern Brain.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...