Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moj magnezij

Ajša Kranjc
Moj magnezij
12,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Ara
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-6861-37-3
Leto izdaje izvirnika 2015

Tehnične lastnosti
mehka vezava
19 x 13 cm
150 g
112 strani
Tip knjige
popularna znanost
Kategorije
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

O magneziju in njegovem pomenu za zdravje ne slišimo toliko kot o nekaterih drugih hranilih. Morda zato, ker je njegovo delovanje preveč zapleteno in preveč raznoliko, da bi ga sploh lahko v celoti zaobjeli in razumeli. Morda tudi zato, ker ni zdravilo, ki bi ga lahko patentirali.
Toda magnezij je za zdravje ključna rudnina, ki je veliki večini ljudi primanjkuje. Njegovo pomanjkanje povzroča mnoge težave, za katere iščemo vzrok drugje, čeprav bi si jih lahko olajšali zgolj z ustrezno preskrbljenostjo z magnezijem.

Recenzija Bukla

Avtorica predstavi magnezij, ki ga je leta 1755 odkril škotski kemik Joseph Black, kot pomemben gradnik za zdravje, ki ga po nekaterih ocenah v telesu primanjkuje kar 50 do 80 odstotkom ljudi. Pisateljica sicer ne trdi, da je magnezij čudežen ali vsemogočen, vendar pa v telesu vpliva na številne procese. Prehranski magnezij je ključen za vsa tkiva, v katerih poteka bodisi električna bodisi mehanska dejavnost, vpleten je v energijsko proizvodnjo, privzem kisika, delovanje živčevja, presnovo glukoze … V priročniku izvemo, za kaj je pomemben, s katero hrano ga lahko absorbiramo in kakšne težave lahko povzroči njegovo pomanjkanje. Priročnik želi bralca ozavestiti o pomembnosti magnezija.

Sabina Burkeljca, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...