Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Negovani možgani

Razstrupljanje, ki jasni misli, poglablja čustva in zagotavlja srečo
Austin Perlmutter, David Perlmutter
Prelistaj
Negovani možgani -10%
24,21 € 26,90 € Prihrani 2,69 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,73 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni Brezplačna poštnina (v Slovenijo)

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba UMco
Zbirka Preobrazba
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-7050-96-7
Naslov izvirnika Brain Wash
Podnaslov izvirnika Detox your mind for clearer thinking, deeper relationships, and lasting happines
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Niki Neubauer
Soavtor Kristin Loberg
Urejanje Samo Rugelj

Založnik o knjigi

Izjemno uporabna knjiga za sodobnega človeka!

Knjiga Negovani možgani prinaša pregled sodobnih tegob, s katerimi se soočajo človeški možgani, oblikovani v več sto tisoč letih popolnoma drugačnih življenjskih okoliščin, kot je današnji čas. Dandanes beležimo vse večjo izpostavljenost spletnim tehnologijam in zaslonom vseh vrst, ki utrujajo in obremenjujejo naše možgane ter jih potiskajo v stalno hlepenje po takojšnih nagradah, razburjamo se zaradi nenehnih slabih novic, ki naše telo potiskajo v stalni stres, ter doživljamo zasvojenost s predelano hrano, ki povečuje vnetja v našem telesu in škodljivo vpliva na naše možgane, kar vodi v tesnobnost in vse večjo odsotnost empatije. Vse to se je v času pandemije samo še povečalo. Kako zaustaviti in preobrniti ta strupeni cikel?

Avtorja, prvi je priznani nevrolog z dolgoletnimi izkušnjami, drugi pa mladi specialist interne medicine, v knjigi ponudita izhodišča za boljše negovanje naših možganov v prihodnosti. Zmanjšana izpostavljenost tehnologijam, več časa, preživetega v naravi, kakovostnejše spanje, bolj zdrava hrana, čas za meditacijo in redno telesno vadbo so elementi, ki jih podrobno analizirata. Njihovo razumno vključevanje v vsakdanje življenje vas popelje na pot bolj zdravega, polnega in zadovoljnega bivanja, pri katerem bodo dobro delovali tudi vaši možgani.


»Tako dober vodnik po zdravem življenju, da bo vedno na dosegu najinih rok.«
– Renate in Samo Rugelj

»Negovani možgani so pomembna knjiga, ki se loteva velikega izziva današnjega časa: iskanja poti za povrnitev našega zdravja in sreče v svetu, ki nas spodbuja k temu, da preveč zapravljamo, se preveč prepuščamo kratkoročnim užitkom in pohvalam, obenem pa premalo razmišljamo. David in Austin Perlmutter, popolna vodnika po tej temi, nas v knjigi seznanjata z množico pristopov ter konkretnih in praktično uporabnih rešitev. Zelo priporočam.«
– Adam Alter, avtor knjige Sužnji zaslona


O AVTORJIH

David Perlmutter (1954) je priznani ameriški nevrolog in nutricionist. Pri svojem delu se osredotoča na celosten pristop k zdravljenju različnih bolezni mož­ganov. Za svoje inovativne pristope v zdravljenju nevroloških motenj je prejel številne nagrade. Je avtor številnih odmevnih knjig s področja prehrane, med njimi tudi prevedeni Požgani možgani in Zdravi možgani.

 

 

 

 

 

 

 

Austin Perlmutter je zdravnik specialist interne medicine. Akademsko se osredotoča na učinek izgorelosti in depresije ter preventive. Za Psychology Today piše blog The Modern Brain.

Recenzija Bukla

Po izjemno odmevni knjigi Požgani možgani, v kateri je priznani nevrolog David Perlmutter analiziral slabosti uživanja prečiščenih ogljikovih hidratov in njihov negativni vpliv na delovanje možganov, ter njenem nadaljevanju Zdravi možgani, v kateri se je posvetil pomembnosti zdravega mikrobioma v prebavilih in njegovemu učinku na možgane, se je v tretji knjigi z naslovom Negovani možgani v unikatno soavtorstvo povezal s svojim sinom Austinom. V njej sta si oče in sin, pripadnika različnih generacij, zadala prvovrsten izziv: ustvariti kar se da uporaben in sodobnemu človeku prilagojen življenjski recept, ki v veliki meri zagotavlja dolgoročno čilost naših možganov. Knjiga Negovani možgani prinaša pregled sodobnih tegob, s katerimi se soočajo človeški možgani, oblikovani v več sto tisoč letih popolnoma drugačnih življenjskih okoliščin, kot je današnji čas. Dandanes beležimo vse večjo izpostavljenost spletnim tehnologijam in zaslonom vseh vrst, ki utrujajo in obremenjujejo naše možgane ter jih potiskajo v stalno hlepenje po takojšnih nagradah, razburjamo se zaradi nenehnih slabih novic, ki naše telo potiskajo v stalni stres, ter doživljamo zasvojenost s predelano hrano, ki povečuje vnetja v našem telesu in škodljivo vpliva na naše možgane, kar vodi v tesnobnost in vse večjo odsotnost empatije. Vse to se je v času pandemije samo še povečalo. Kako zaustaviti in preobrniti ta strupeni cikel? Avtorja, prvi je priznani nevrolog z dolgoletnimi izkušnjami, drugi pa mlad specialist interne medicine, v knjigi ponudita izhodišča za boljše negovanje naših možganov v prihodnosti. Zmanjšana izpostav­ljenost tehnologijam, več časa, preživetega v naravi, kakovostnejše spanje, bolj zdrava hrana, čas za meditacijo in redno telesno vadbo so nekateri od elementov, ki jih podrobno analizirata. Njihovo razumno vključevanje v vsakdanje življenje vas lahko po njunih izsledkih zanesljivo popelje na pot bolj zdravega, polnega in zadovoljnega bivanja, pri katerem bodo dobro delovali tudi vaši možgani. Knjiga, ki predstavlja koncizen in premišljen vodnik po zdravem življenju in v veliki meri zagotavlja dolgotrajno čilost naših možganov!

Samo Rugelj, Bukla 160

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...