Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Tako malo je treba

Kako lahko majhne spremembe preoblikujejo vaše življenje
Michael Mosley
Tako malo je treba
29,00 € 29,00 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Aktivni mediji
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-96324-7-5
Naslov izvirnika Just one thing
Podnaslov izvirnika How simple changes can transform your life
Leto izdaje izvirnika 2022
Prevod Petra Anžlovar

Tehnične lastnosti
trda vezava
22 x 15 cm
280 g
206 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
šport in zdravje
šport in zdravje > zdravo življenje in alternativna medicina

Povej naprej

Založnik o knjigi

Vsi si želimo na hiter in preprost način izboljšati svoje zdravje, toda ko govorimo o prehrani, telesni pripravljenosti in dobrem počutju, je težko ločiti zrnje od plev. In še težje odkriti spremembe, ki bi jih lahko preprosto uvedli v svoje vsakdanje življenje.

Knjiga, Tako malo je treba, napisana na podlagi priljubljenega BBC-jevega podkasta Just One Thing, ubeseduje poslanstvo dr. Mosleyja, da odkriva reči, ki jih lahko uvedete v svoje vsakdanje življenje in bodo močno vplivale na vaše duševno in telesno zdravje.

Ali ste vedeli, da je uživanje čokolade dobro za vaše srce, da se lahko s petjem naravno »zadenete« in da sobne rastline dvigajo razpoloženje ter povečajo storilnost?
Dr. Michael Mosley predstavi celo vrsto reči, ki imajo tako presenetljive in zanimive učinke, da boste komaj čakali, da jih preizkusite. Kramlja s strokovnjaki, osebno preizkusi vse svoje nasvete ter vpokliče več posebnih gostov, da vam pomagajo poiskati tisto malenkost, za katero je tako malo treba, da lahko resnično spremeni vaše počutje.

»Vsi potrebujemo odmerek čudežnega zdravila Michaela Mosleyja.« - The Times

»Vaši rezultati so kazalnik uspešnosti vaših navad,« pravi James Cleary v Atomskih navadah, in če poskusite katero koli od predlaganih iz knjige, Tako malo je treba dr. Michaela Mosleyja, boste izboljšali svoje zdravje in počutje.

Iz knjige

»Vse več dokazov kaže, da ne morete odpraviti škode, ki jo povzroči sedenje, razen če ne namenite prav vsak dan 40 minut zmerno zahtevni vadbi. Še slabše je, če vsak dan dolgo sedite, s tem zmanjšate koristi kakršne koli vadbe.« - Odlomek iz poglavja Vstati

O AVTORJU

Dr. Michael Mosley je televizijski voditelj, novinar in izvršni producent. Po zdravniški specializaciji v londonski bolnišnici Royal Free Hospital je petindvajset let služboval na BBC-ju, kjer je posnel številne poljudnoznanstvene dokumentarne oddaje. Danes je samostojni ustvarjalec in avtor številnih knjižnih uspešnic, Dieta 5 : 2, 8 tednov za urejen krvni sladkor, Dieta Fast 800 ter Brez muk v spanje. Je poročen in ima štiri otroke.

Recenzija Bukla

Dolgoletnega promotorja zdravega načina življenja in britanskega televizijskega voditelja Michaela Mosleyja (1957) v slovenščini kar dobro poznamo, saj so že objavljeni trije prevodi njegovih knjig (o uravnavanju krvnega sladkorja, o prekinitvenem postu in o načinih za doseganje kakovostnega spanca). S svojo najnovejšo knjigo Tako malo je treba iz leta 2022 Mosley seže na področje navad. Pri tem s praktičnimi primeri dokazuje, da že majhne spremembe v dnevni rutini (pod drobnogled vzame dan od jutra do večera) lahko pomembno prispevajo h kakovostnejšemu življenju, pa naj bodo to na začetku dneva jutranja telesna vadba, hladna prha, petje ali meditacija, dopoldne ustrezni odmori in globoki vdihi, za kosilo kako jabolko in dodatek sonca, popoldne ukvarjanje s sobnimi rastlinami in skok v zeleno okolje, zvečer pa čas za učenje nečesa novega, vroča kopel ter tudi nekaj branja. Knjiga, ki uči, da sprememb ni treba odrivati nekam v prihodnost, ko bosta na voljo potrebna čas in energija, temveč jih lahko – tako malo je namreč treba – hitro in gladko takoj vključimo v vsakdanje življenje.

Samo Rugelj, Bukla 179

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...