Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

101 najvplivnejša oseba, ki ni nikoli živela

Kako liki iz književnosti, mitov, legend, filmov in s televizije oblikujejo družbo, vplivajo na naše vedenje in usmerjajo tok zgodovine
Jon Balchin
101 najvplivnejša oseba, ki ni nikoli živela

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Tehniška založba Slovenije
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-251-429-7
Naslov izvirnika Quantum leaps
Prevod Jana Lavtižar
Urejanje Petra Fröhlich

Tehnične lastnosti
trda vezava
30,5 x 21,5 cm
900 g
197 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
umetnost
biografije in spomini
književnost in jezikoslovje

Povej naprej

O knjigi

Od Božička do Buffy, izganjalke vampirjev, od strica Sama do strica Toma – na teh straneh se bo pred vami zvrstil privlačen, poučen in neskončno zabaven izbor izmišljenih likov, ki so uvedli nove trende, vplivali na svet in prispevali k oblikovanju naše kulture in življenja. 101 najvplivnejša izmišljena oseba razgrinja marsikaj, česar še ne vemo o najbolj priljubljenih, osovraženih, strah vzbujajočih in čaščenih ikonah ter neizbrisnem pečatu, ki so ga pustile na naši civilizaciji.

Recenzija Bukla

Včasih je že tako, da so izmišljene osebe celo realnejše od tistih, ki v resnici živijo, in na nas, denimo na to, kako govorijo in se obnašajo, tudi bolj vplivajo. Skozi človeško zgodovino se je tako nabralo kar nekaj likov, o katerih včasih razmišljamo kot o realnih osebah, čeprav so (bili) v resnici plod takšne ali drugačne domišljije. Knjiga o 101 najvplivnejših izmiš ljenih osebi, prinaša v sedemnajst poglavij razvrščene osebe, ki imajo že skoraj ponarodeli status realnih oseb. Ta se razteza od antičnih mitov, od koder, denimo, izhajajo Prometej, trojanska Helena ter Odisej in Herkul, prek ljudskih pripovedk, kjer sta najbolj znana Božiček in Pepelka, še danes živih legend, kot so tiste o Kralju Arturju, Robinu Hoodu in Don Juanu, pošastih, kot so King Kong in Godzila, pustolov skih zgodb, iz katerih izhajata Robinson Crusoe in Tarzan, književnih klasik, kot sta Don Kihot in Veliki Gatsby, do gledališča, kjer živijo Ojdip, Romeo in Julija ter Hamlet, in filma, kjer kraljujeta Drakula in James Bond. Njihov nabor je prav fascinanten, knjigi pa je dodano tudi poglavje, kdo je izmišljen, potem pa še nekaj likov s področja trgovine, propagande in televizije ter ženske enakopravnosti.

Samo Rugelj, Bukla 137

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...