Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Popoln vodnik po barvni harmoniji - izdaja Pantone®

Strokovni pregled barv za profesionalne rezultate
Leatrice Eiseman
Popoln vodnik po barvni harmoniji - izdaja Pantone®

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Tehniška založba Slovenije
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-251-441-9
Naslov izvirnika The complete color harmony
Leto izdaje izvirnika 2017
Prevod Jana Lavtižar
Urejanje Petra Fröhlich

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
23,5 x 18 cm
610 g
216 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
umetnost > grafično oblikovanje
umetnost > fotografija
umetnost > slikarstvo in kiparstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

Eden najbolje prodajanih referenčnih vodnikov za oblikovalce, študente, učitelje in nasploh vse, ki jih zanima svet barv je v tokratni izdaji še izboljšan.

Avtorica vodnika je dolgoletna strokovnjakinja za barve Leatrice Eiseman, izvršilna direktorica Inštituta za barve Pantone. Njeno besedilo je polno informacij in bogato z navdihi, sama je izbrala tudi nove fotografije, poleg tega pa se knjiga ponaša s povsem svežo vizualno podobo. In ne samo to: avtorica je vsako od tridesetih izbranih barvnih palet – od aktivne do zemeljske, od odločne do urbane – ilustrirala s 36 kombinacijami Pantonovih barv, tako da so vplivnost, pestrost in neomejene možnosti izbire barv postale oblikovalcem bolj dostopne in uporabne kot kadarkoli prej. Knjiga je dopolnjena tudi s poglavji o barvnih trendih in napovedih, o tem, kaj naše najljubše – in najmanj priljubljene – barve povedo o nas, o sporočanju z barvami, njihovih pravilnih sorazmerjih in posebnih učinkih. S premišljeno izbiro barv lahko ustvarimo želeno razpoloženje v bivalnih in delovnih prostorih, pri izdelkih in na trgu. Kako z barvami prčaramo najrazličnejše razpoloženjske odtenke, pa je tudi osrednja tema te knjige

Recenzija Bukla

Za trenutek si predstavljate kakšno bi bilo življenje brez barv, v svetu v kakršnem bi videli samo belo, črno in različne odtenke sive. Ne le slikarji in oblikovalci, ampak tudi mnogi drugi, ki se z barvami ne ukvarjajo poklicno, vidijo skozi barve fantas­tičen način za izražanje idej in občutkov, tako npr. z drznimi barvami sporočamo energičnost, bolj umirjene pa ustvarjajo spokojno okolje. Avtorica, podpredsednica inštituta za barve Pantone, nas želi skozi pričujoči priročnik o barvah naučiti še veliko več. Barvne harmonije prikazane v različnih barvnih paletah lahko razburkajo vašo domiš­ljijo in – kar je res pomembno – pobarvajo vaš svet.

Renate Rugelj, Bukla 146

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...