Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Doživljaji iz svetovne vojne

Dnevnik vojaka 97. tržaškega pehotnega polka (1914–1918)
Matija Petkovšek
Doživljaji iz svetovne vojne
19,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba samozaložba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-288-224-2
Leto izdaje izvirnika 2018
Fotografije Robert Brus
Urejanje Robert Brus

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 16,5 cm
540 g
143 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
zgodovina > 20. stoletje
biografije in spomini

Založnik o knjigi

Avtor v dnevniku skozi osebno perspektivo opisuje dogodke, ki jim je bil priča na različnih bojiščih 1. sv. vojne od Galicije do Dolomitov. Omenja številne rojake iz Logatca, s katerimi je bil na fronti, konec vojne je z Andrejem Gosarjem dočakal v Odesi. Bogato ilustrirano knjigo bo predstavil njen urednik Robert Brus, Matijev vnuk, ki se je po stotih letih odpravil po poteh starega očeta.

Recenzija Bukla

V knjigi, ki jo je sestavil Robert Brus, je objavljen dnevnik Matije Petkovška, ki ga je kot vojak pisal na različnih frontah prve svetovne vojne. Brus je Petkovškov vnuk in je stopinje svojega deda obeležil ne samo z zanimivim uvodom, temveč tudi z bogato slikovno spremljavo, pri čemer kombinira starinske fotografije z zemljevidi, kulturne znamenitosti prepotovanih krajev pa z lastnimi fotografijami, ki jih je naredil, ko se je sto let kasneje odpravil po dedovih poteh. Današnje države, ki jih je prepotoval avstro-ogrski vojak Petkovšek, so Slovenija, Avstrija, Madžarska, Slovaška, Poljska in Ukrajina, torej celotni pas med Jadranskim morjem, Karpati in Črnim morjem. Knjiga predstavlja več kot le družinski spomin, saj se končni izdelek bere kot dvojni potopis: besede so obtičale v preteklosti, sodobne slike obeležij in spominskih parkov pa kažejo, kako se ta preteklost odraža v sedanjosti.

Žiga Valetič, Bukla 142

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...