Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ogenj, rit in kače niso za igrače, 3. del

Moške zgodbe
Milena Miklavčič
Ogenj, rit in kače niso za igrače, 3. del
30,00 € 30,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Jutri 2052
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-92872-9-3

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 15,5 cm
760 g
526 strani
Tip knjige
spomini, pričevanja in pisma
Kategorije
zgodovina
biografije in spomini
ljubezen in spolnost
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pred vami je ena redkih knjig, za katero lahko rečemo, da je ne smemo prebrati ''na dušek''! Ta knjiga je kot življenje samo, ki ga zajemamo z žličkami, če želimo, da ''tekne'' na pravi način! Vsaka zgodba je vredna vaše ''počasne'' pozornosti, razmisleka in sočutja, zato je prav, da jih prebirate korak za korakom.

S tretjo knjigo ''moških zgodb'', iz trilogije Ogenj, rit in kače niso za igrače, Milena Miklavčič zaključuje s poljudnimi raziskavami, zapisi in intervjuji o medsebojnih odnosih in intimi na slovenski način. Vse tri knjige zaobsegajo čas od leta 1900 pa vse do danes.

Zgodbe so naše - domače. Bil je že skrajni čas, da se jim posvetimo, kajti različne turške in še kakšne telenovele, s katerimi nas zasipavajo, nimajo druge vloge, kot ustvarjati iluzijo, kako bi lahko bilo, pa nikoli ne bo.
Zgodbe, ki jih najdete v trilogiji 'Ogenj, rit in kače niso za igrače', pa so zgodbe ljudi, mimo katerih hodimo, a si ne vzamemo časa, da bi jim prisluhnili.,

o avtorici

Milena Miklavčič, pisateljica, novinarka in publicistka, že vse življenje živi in dela v rojstnem kraju, v Žireh. Njen življenjski moto se glasi: »Vsaka, še tako slaba stvar je za nekaj dobra.« Teh besed se drži kot klop, saj ji prinašajo zadovoljstvo, moč, radoživost, dobro voljo in veselje do življenja. Je prva, ki se je zgodbam o intimnem življenju prednikov posvetila širše, a z vsem spoštovanjem, obenem pa tudi z občutljivo tankočutnostjo do najbolj ranljivega, kar se lahko zgodi med dvema človekoma. Še zmeraj spodbuja tudi druge, da raziskujejo lastne korenine, dokler so tisti, ki bi lahko kaj povedali, še živi. Za svoje literarno delo je prejela več nagrad.

Recenzija Bukla

Vsestransko aktivna avtorica že vrsto let piše poljudne etnološko raziskovalne spise, izvaja literarno pogovorne večere, sestavlja kolumne, svoje misli beleži na blogu in gostuje v raznih medijih. Pred šestimi leti je v knjigi Ogenj rit in kače niso za ­igrače zbrala nabor iskrenih in še nikoli zabeleženih zgodb o spolnih navadah naših prednikov. Veliki prodajni uspešnici je kmalu sledil 2. del, namenjen babicam, hčeram in vnukinjam, ki govori o težavah in stranpoteh medsebojnih odnosov, ki se v zadnjih sto letih niso kaj prida spremenili. Zdaj pa med bralce čisto na novo prihaja še tretja knjiga, v kateri so zbrane zgodbe moških, ki so skozi intervjuje z avtorico razkrili svoje poglede na medsebojne odnose. S tem se končuje njena trilogija o intimnem življenju Slovencev v zadnjem stoletju in več.

Renate Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...