Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ali Baba in štirideset razbojnikov

Ali Baba in štirideset razbojnikov

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-01-3601-9
Leto izdaje izvirnika 2008
Ilustracije Jindra Čapek
Prevod Stanka Rendla

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 21 cm
520 g
55 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije

Povej naprej

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Ali Baba in 40 razbojnikov in Sindbadova potovanja.)

Legendarne zgodbe, na novo prevedene, urejene, oblikovane z všečnimi ilustracijami ter vtkane v imenitno celostno podobo, ki kar vabi k potopitvi v pravljični svet; le kateri ljubitelj tovrstnih knjig bi se jim lahko uprl?! Sploh ker gre za zgodbe, ki dišijo po daljnih krajih in številnih čudežnih dogodivščinah.
Ali Baba, revni, a dobrodušni junak istoimenske knjige, nekoč po naključju, medtem ko nabira suhljad po bližnji pustinji, zagleda razbojnike, ki se ustavijo pred neko skalo, hip zatem pa s svojimi natovorjenimi konji izginejo v votlino. Ali Baba si zapomni čarobni rek, ki odpira pot vanjo, zato se kasneje, ko razbojniki že odjahajo plenjenju novega bogastva naproti, še sam odpravi v votlino, se otovori s cekini in kasneje z družino zaživi povsem na novo. A do srečnega konca ga čaka obilo prigod, ki jih zakuhata pohlep bližnjih ter maščevanje razjarjenih razbojnikov.
Sindbadova potovanja bralca popeljejo skozi številne dogodivščine, ki jih je doživel glavni junak te knjige – Sindbad Morjak. Nekega dne se pri njem ustavi njegov soimenjak, Sindbad Zemljak, revni mož, ki svojo številno družino preživlja s prenašanjem tovora bogatašev. Ko Zemljak občuduje Morjakovo bogastvo in njegovo imenitno življenje, mu Morjak pove, da ni od nekdaj bogat in da se je do vsega, kar ima, prikopal prek številnih izgub in preizkušenj. Kajti – še zdaleč ni vse zlato, kar se sveti ... Vse zgodbe se bralcu razkrijejo v novih, doslej v slovenskem jeziku še neznanih različicah.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 110-111

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...