Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Moja olimpijada

En amater, štiri leta, 80 disciplin
Ilija Trojanow
Moja olimpijada
32,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Zbirka Vilenica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-282-398-6
Naslov izvirnika Meine Olympiade
Podnaslov izvirnika Ein Amateur, vier Jahre, 80 Disziplinen
Leto izdaje izvirnika 2016
Prevod Mojca Kranjc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje
biografije in spomini
šport in zdravje
bolgarsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ilija Trojanow se je poleti 2012 tako kakor večina nas svaljkal pred televizorjem in gledal olimpijske igre v Londonu. Toda dlje ko je opazoval profesionalce na delu, bolj ga je prežemalo neko nezadovoljstvo. Kaj v resnici pomenijo doseženi rezultati, kaj pomenijo vse tiste številke; sekunde, centimetri, točke …? Kako težavni so pravzaprav ti športi in koliko napora je treba, da telo zmore vse te gibe s takšno spretnostjo, močjo, hitrostjo in ne nazadnje eleganco? Ni mu dalo miru, zato je nekega dne skočil s kavča, poiskal svojo staro opremo za džoging in se odpravil teč.

o avtorju

Ilija Trojanow (1965) je nemški pisatelj bolgarskega rodu, ki je za svojo prozo prejel že številne mednarodne nagrade, nazadnje nagrado Vilenica 2018. Njegova dela so prevedena v trideset jezikov, tri so izšla tudi v slovenščini: zbirka esejev Odvečni človek (2014) ter romana Tajanje (2013) in Zbiralec svetov (2015).

Recenzija Bukla

Kaj dobite, če združite izjemen avtorski koncept, štiri leta aktivnega ukvarjanja z večino olimpijskih športov, izjemen pripovedni, pisateljski talent enega najboljših srednjeevropskih literatov in vrhunsko prevajalko? Nič več in nič manj kot športno knjigo leta, v kateri nas Ilija Trojanow, avtor Zbiralca svetov, popelje na potovanje po kraljestvu športov, ki se jih je odločil preizkusiti po olimpijadi leta 2012 v Londonu ter svoje dosežke primerjati z rezultati zmagovalcev. Pri tem Trojanow ne išče bližnjic, iz marsikaterega športa si naredi prvovrstno (pre)izkušnjo, saj rokoborbo vadi v Teheranu, sabljanje na Dunaju, dvoransko kolesarsko dirkanje pa v Londonu itn., za marsikaterega od športov pa si ob tem priskrbi še vrhunskega trenerja, ki je zgovoren značaj že sam po sebi. Enkratna meditacija o življenju in športu.

Samo Rugelj, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...