Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Moje življenje je čudež

Pričevanje o čudežni ozdravitvi v Lurdu
Jean-Marie Guénois, Bernadette Moriau
Moje življenje je čudež

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-04-0628-0
Naslov izvirnika Ma vie est un miracle
Leto izdaje izvirnika 2018
Prevod Drago Karl Ocvirk

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
180 g
198 strani
Tip knjige
biografija
Kategorije
biografije in spomini
religija

Povej naprej

Založnik o knjigi

11. julija 2008 ob 17.45, le nekaj dni po vrnitvi z romanja v Lurd, je sestra Bernadette Moriau med molitvijo v kapeli začutila, kako njeno telo preplavlja nenavadna toplota. Kmalu zatem sta se njeni invalidni nogi zravnali in po dolgih letih je spet lahko samostojno shodila!

Deset let je skoraj dvesto zdravnikov in profesorjev preučevalo to neverjetno ozdravljenje, preden so dosegli skupno mnenje, da gre za »»nerazložljivo ozdravljenje v sedanjem stanju znanstvenih vednosti«. Druga komisija, ki ji je predsedoval škof Jacques Benoît-Gonnin, je nekaj mesecev pozneje prepoznala »čudežni značaj tega zdravljenja kot znamenja, ki ga je dal Bog na priprošnjo Lurške Matere Božje«. Tako je ozdravljenje Bernadette Moriau 11. februarja 2018 postalo 70. priznani čudežni dogodek v 160-letni zgodovini tega romarskega kraja.

Recenzija Bukla

Pričevanje sestre Bernadette, redovnice, ki jo je ohromelost mučila 42 let, nato pa je ozdravela po romanju v Lurd, povsem nepričakovano in nenadoma, v 40 sekundah, je navdihujoče branje, polno zanosa preproste, trdne vere. Redovnica ne skuša razložiti svoje ozdravitve, ki je bila kasneje priznana kot 70. čudež v zgodovini te božje poti, temveč preprosto ponavlja za soimenjakinjo, sv. Bernardko Lurško: »Ni moja naloga, da vas privedem do verovanja, marveč da vam to povem.« Iskreno spregovori o neprestanih bolečinah, o življenju v medicinskem stezniku in ob morfiju, ki je bil potreben, da je zmogla bolečine, o skromnem otroštvu, o življenju v samostanski sestrski hiši, o svoji globoki veri, a tudi o občasnih dvomih in posebni vezi, ki jo čuti do Marije in Frančiška Asiškega. Predvsem pa o čudežu svoje ozdravitve, ki ji je prinesel novo življenje. Njeno sporočilo bralcu je bodrilo: Nikar nikoli ne obupajte! Čudeži se zgodijo in nikoli ne veš, ali se ne bodo prav tebi. Knjiga se zaključi s pričevanji škofa in medicinskega osebja, ki je spremljalo primer ozdravitve, ki je medicina ne zna razložiti.

Maja Črepinšek, Bukla 153

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...