Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pisma Maticu

Doris Kukovičič
Pisma Maticu Novo
22,90 € 22,90 € Prihrani 0,00 €
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Beletrina
Zbirka Žametna Beletrina
Leto izdaje 2024
ISBN 978-961-298-221-8

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14,5 cm
310 g
212 strani
Tip knjige
dokumentarna literatura
Kategorije
leposlovje
biografije in spomini
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zdaj, ko sem sklenila ta krog, sem spoznala, da je žalovanje potovanje. Ni cilj. Je del mojega življenja po tebi. Sprejemam ga. Polno ga sprejemam. Je, kar je. Prepuščam se toku, ne upiram se. Ponosna sem nase, da se mu nikoli nisem. Ker vem, da je tu in da bo tu za vedno z menoj. Tako kot bo za vedno z menoj vsa ljubezen, brez konca …

Smrt otroka. Kako preboleti nekaj tako grozljivega, končnega, nepojmljivega, najhujšo nočno moro vsakega starša, ki brezpogojno ljubi? Doris Kukovičič je začela preminulemu sinu Maticu, ki ga je zgolj pol leta po dopolnjenem osemnajstem letu izgubila zaradi raka, pisati pisma. Na e-naslov matic@heaven4ever.sky je »poslala« več kot sto zapisov, v katerih je dala prosto pot vsem čustvom, s katerimi se je srečala na poti sprejemanja nesprejemljivega, se spominjala lepih trenutkov s sinom, mu poročala o svojem vsakdanjem življenju in o tem, kako se znova uči živeti. Ravno skozi proces pisanja so se odgovori na vprašanja, kot so »Kako naprej?«, »Kdo sem, če nisem več Matičeva mami?«, »Kako preživeti trenutke, ko kruto spoznanje ponovno udari na površje?«, »Lahko po čem takšnem še ljubim življenje?«, postopoma razjasnili sami od sebe. Po sortiranju, urejanju in izbiranju najmočnejših pisem je nastalo pretresljivo avtobiografsko delo, dokument individualne bolečine neke matere, ki nagovarja vse, ki so se kadarkoli soočili z izgubo, hkrati pa postavlja tudi edinstven spomenik mlademu, prezgodaj ugaslemu življenju.

o avtorici

Doris Kukovičič (1973) je kot študentka novinarstva vodila tečaje angleškega jezika za otroke in se po končanem študiju zato najprej zaposlila na področju izobraževanja. Svojo poklicno pot je začela v organizaciji usposabljanj za učitelje, po delu v izobraževanju pa se je najbolj našla v odnosih z javnostmi na področju energetike. Zaposlena je v Energetiki Ljubljana, in čeprav je njeno delo vsakodnevno povezano s pisanjem, si ni nikoli predstavljala, da bo izpod njenih prstov kdaj nastala tudi kakšna knjiga.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...