Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Priprava na rojstvo

Devet mesecev z Bogom
Éline Landon
Priprava na rojstvo
16,50 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-278-461-4
Prevod Jana Okorn
Urejanje Mateja Kvartič Dolinšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
18 x 13,5 cm
120 g
89 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
družina, vzgoja in izobraževanje
religija > krščanstvo

Povej naprej

Založnik o knjigi

V času pričakovanju otroka lahko opazimo pestrost ponudbe različnih priprav na porod. Kljub vsemu pa se zdi, da manjka nekaj, kar bi nas pripravilo na sveto prisotnost novega bitja, ki raste v nas. Na duhovni sprejem otroka. Nosečnost in prihod otroka nas povsem spremenita, in kadar sprejmemo življenje, sooblikujemo stvarstvo, kot ga želi Bog. Ta knjiga želi z razmišljanjem in poglabljanjem v svetopisemske odlomke in z molitvijo bodoče mamice in očete pripraviti na veliko skrivnost rojstva in na starševsko vlogo ter na vse dogodke in čustva, ki jih prinaša sprejem novega življenja.

Za vsako žensko se v pestri ponudbi najde primerna priprava na porod. Ta širok spekter možnosti, kako se pripraviti na prihod otroka, vsakemu paru omogoča, da si izbere to, kar želi, v upanju, da bo prihajajočemu otroku tako lahko čim bolj olajšal bolečine ob rojstvu. Kljub temu manjka priprava na duhovni sprejem otroka. Izraz »nosečnost« napeljuje na to, da otroka le »nosimo«! Kako naj poimenujemo stanje, ki je mnogo več od »nošenja« in ki nas v celoti spremeni? Rojstvo novega bitja je velika skrivnost. Zato je bistvenega pomena, da se nanj pripravimo s poglabljanjem v svetopisemske odlomke in z molitvijo.

Posamezna poglavja knjige se preko svetopisemskega odlomka, premišljevanja ob tem odlomku, iztočnic za nadaljnje razmišljanje in molitve dotikajo različnih področij, ki se nam odstirajo v času nosečnosti. Pričujoče knjige naj ne bi prebrali v eni sapi, pač pa naj bi se ob njej hranili mesec za mesecem. Da bi lahko v polnosti doživeli to skrivnost, si je potrebno vzeti čas.

Ta knjiga je v prvi vrsti namenjena ženski, ki v sebi nosi otroka, ki prihaja na svet; toda tudi vsak oče, ki to želi, bo v tej knjigi našel snov za razmišljanje in molitev ob pričakovanju svojega otroka. Zavzemimo torej svojo novo starševsko vlogo in si dovolimo, da vanjo vstopamo počasi. Mesec za mesecem prosimo Gospoda, naj nas pripravi, da bomo lahko sprejeli življenje, ki se je porodilo v nas.

o avtorici

Éline Landon (1978), poročena mamica treh otrok, je ustanoviteljica združenja, katerega cilj je podpirati starše in jih spodbujati k aktivni vlogi pri vzgoji otrok. V pričakovanju tretjega otroka je v njej vzklila zamisel za pričujočo knjigo, v pripravi pa je tudi že nadaljevanje o izgorelosti v materinstvu.

Recenzija Bukla

(Skupen opis za knjigi Priprava na rojstvo in Materinska izgorelost in duhovna izčrpanost)

Nosečnost in prvi čas po rojstvu otroka pomenita izjemen čas poglabljanja vase in v tisto, kar je večje od vsakdanjega. Avtorica, premišljujoča kristjanka, se v prvi knjigi osredotoča na duhovni sprejem otroka. V poglavjih, ki sledijo devetim mesecem nosečnosti, vzpostavlja vzporednice med nastankom novega bitja in sooblikovanjem stvarstva po božji volji. Poglavja prične z odlomkom iz Svetega pisma, nato sledi avtoričin premislek, kako vplesti svetopisemsko sporočilo in nauk v lastno življenje, da bi našli mir, smisel, navdih in usmeritev. Zaključi z iztočnicami za nadaljnje razmišljanje in molitvijo. Druga knjiga prijazno spodbuja matere, ki se po rojstvu otroka srečujejo z velikimi spremembami, nespečnost­jo in utrujenostjo, kar lahko vodi v temačno počutje. Avtorica izbrana svetopisemska besedila dopolni s spodbudnim razmislekom, vmes pa vpleta mnogo povsem praktičnih izkušenj, ki jih je pridobila kot štirikratna mati.

Maja Črepinšek, Bukla 157

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...