Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ključne osebnosti svetovne zgodovine

Jürgen Brück, Joachim Gartz, Mark Schubert
Ključne osebnosti svetovne zgodovine

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4509-7
Naslov izvirnika Schlüsselfiguren der Weltgeschichte
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Petra Piber
Urejanje Mitja Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
25 x 19 cm
1.170 g
320 strani
Tip knjige
enciklopedije in leksikoni
Kategorije
zgodovina
enciklopedije in slovarji

Povej naprej

Založnik o knjigi

Velikim ljudem je bilo usojeno, da so pustili svoj pečat v zgodovini in s svojimi dejanji za vselej spremenili svet. To so bile najslavnejše osebnosti iz zgodovine in politike, religije in filozofije, gospodarstva in znanosti ter umetnosti in kulture. Homer, Buda, Sokrat, Jezus Kristus, Atila, Marco Polo, Leonardo da Vinci, Martin Luther, William Shakespeare, Isaac Newton, Immanuel Kant, Mozart, Gandhi, Einstein, Charlie Chaplin, mati Terezija, Elvis Presley in Bill Gates so le nekateri izmed njih.

Knjiga obsega več kot 250 velikih osebnosti in njihove življenjske zgodbe, kronološko urejen izbor znanih ljudi z različnih področij, pregled obdobij in dogodkov, ki so zaznamovali svet, in zanimivosti iz biografij v zgodovinskem kontekstu.

Recenzija Bukla

V času spletnih enciklopedij, kot je denimo Wikipedija, se občasno zazdi, da so tiskane izdaje leksikonov vseh vrst že precej preživele. A to velja samo na prvi pogled. Že na drugega se pokaže problem filtriranja in vrednotenja, kjer spletne enciklopedije po navadi posegajo po izborih, ki jih je naredil že nekdo drug, običajno ravno tiskani medij ali pa enciklopedija. Problem splet nih virov znanja namreč ostaja ravno primanjkljaj centraliziranega in kompetentnega uredništva, ki lahko daje jasna vrednostna stališča o specializiranih vprašanjih. Ravno zato so zgoščeni prikazi vedenja o nekem področju v tiskani knjigi še vedno najbolj eleganten in preprost način, da si hitro in dovolj poglobljeno ustvarite mnenje o posameznem področju. Temu pritrjuje tudi lek sikon Ključne osebnosti svetovne zgodovine, ki prinaša portrete več kot 250-ih oseb, ki so pomembno zaznamovale našo preteklost. Knjiga je razdel jena v sedem delov, od katerih prvi trije pokrijejo antiko, sred nji vek in renesanso, vsak od naslednjih štirih pa zadnja štiri stoletja. Večina opisov je, z dodatnimi opozorili in preglednicami na eni strani, najpomembnejši med pomembnimi pa imajo dvostranske predstavitve življenja in dela (v antiki so to recimo Homer, Solon, Platon, Aleksander Veliki, Gaj Julij Cezar, Jezus Kristus, Konstantin Veliki in Avguštin Hiponski, v najobsežnejšem razdelku 20. stoletje pa Henry Ford, Marie in Pierre Curie, Mahatma Gandi, Lenin, Thomas Mann, Albert Einstein, Pablo Picasso, Hitler, Walt Disney, Theodor W. Adorno, Samuel Beckett, Astrid Lindgren, Sophie in Hans Scholl, Martin Luther King, Mihail Gorbačov in The Beatles). Idealno darilo za nadobudne mlade vedeže ob koncu šolskega leta.

Renate Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...