Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Buče in bučne jedi

Mojca Koman
Buče in bučne jedi
20,00 € 20,00 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-203-516-7

Tehnične lastnosti
trda vezava
24 x 17,5 cm
610 g
162 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Buče vsebujejo veliko hranil, zato jih je treba čim bolj okusno izkoristiti. S pomočjo knjige spoznamo in se naučimo kulinarično pripravljati 9 vrst buč: cukete, patišonko, čajoto, hokaido, sweet dumpling, maslenko, blukuri, sweet mamo in muškatno bučo. Knjiga vključuje 60 receptov za pripravo različnih jedi iz raznovrstnih buč, nekaj receptov je tudi z bučnim oljem in bučnimi semeni. Poskusite kdaj pripraviti bučno lazanjo ter zdrave hrustljavčke z bučnim oljem, speči domače grisine in ameriške bagle z bučnimi semeni, bučno potičko s pomarančo ali sladke bučne mafine.

Navodila za pripravo jedi so preprosta in razumljiva, dopolnjena z nasveti, kako z bučnimi jedmi navdušiti tudi najmlajše jedce. Knjigo popestrijo uporabne podrobnosti iz sveta buč, bučnega olja in semen.

Recenzija Bukla

Buče prihajajo iz Amerike in njihove najstarejše sledi segajo 15.000 let v zgodovino, k nam pa jih je prinesel slavni pomorščak Krištof Kolumb in z njimi preobrnil kulinariko Evrope. Če so Indijanci že od nekdaj uživali buče zelo različnih barv in oblik, se mi z njimi še bolj spogledujemo in počasi posegamo po novih vrstah. Med najbolj znane in uporabne buče sodijo seveda bučke, majhne podolgovate zelene cukete ali cukini, kot jim tudi rečejo, japonska velikanka hokaido sodi med najbolj znane oranžne buče, bela patišonka pa je zelo priljubljena v skupini poletnih navadnih buč, malo posebna, a vseeno zelo priljubljena je bodičasta (tudi gladka) čajota, med največje in najtežje buče, ki rastejo na naših njivah in vrtovih, pa sodi gotovo muškatna buča. Priznana domača nutricionistka Mojca Koman je pripravila 60 praktičnih receptov, od prigrizkov, namazov in solat pa vse do sladic, ki svojo osnovo najdejo v pisanem svetu buč. Če tudi vi dvomite, da je iz buč možno narediti še kaj drugega kot bučno juho in pire, potem je ta lepo oblikovana knjiga z jasnimi navodili več kot primerna za vas. Ko jo boste listali, bo iz vaše kuhinje kmalu zadišalo po bučni lazanji, tortiljah z bučno salso, krhki bučni piti ali rižoti, morda pa lahko v teh pomladnih dneh pripravite tudi bučno-čokoladni kolač ali bučno marmelado z limono in ingverjem.

Renate Rugelj, Bukla 159

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...