Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ko zadiši po istrski kuhinji

Istrska kuhinja od A do Ž
Alberto Pucer
Ko zadiši po istrski kuhinji

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Kmečki glas
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-203-384-2
Leto izdaje izvirnika 2011
Fotografije Robert Titan

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 17,5 cm
1.090 g
382 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pucer ni bil kuhar, ampak zgodovinar in pravi »Šavrin« – Istrijan. Njegovo prvo knjigo Istrska kuhinja smo v Založbi Kmečki glas izdali že pred dvajsetimi leti in jo uspeli kar dvakrat ponatisniti. Avtor je v letih po izidu svoje prve kulinarične uspešnice zbirko receptov za izvirne istrske jedi, ki so mu jih pri delu na terenu zaupale istrske none in drugi mojstri istrskih jedi, vseskozi dopolnjeval. Zbral je preko 700 receptov, primernih za vsak okus, ki jih je uredil po abecednem vrstnem redu – od artičok do žižol. Nastala je nova knjiga z naslovom Ko zadiši po istrski kuhinji z bogato kulinarično in etnološko vsebino, ki smo jo zaradi velikega povpraševanja pravkar ponatisnili.

Knjiga spodbuja kulinarične mojstre k ustvarjanju pogosto že pozabljenih lokalnih jedi, pa tudi vse druge, ki jih zanima zdrava, raznolika in domiselna istrska hrana (bakala, pastičo, flopi, žgvacet, ombolo na šugo, sardoni na šavor …)


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...