Založba | Kmečki glas |
Leto izdaje | 2019 |
ISBN | 978-961-203-384-2 |
Leto izdaje izvirnika | 2011 |
Fotografije | Robert Titan |
trda vezava
24,5 x 17,5 cm
1.090 g
382 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Pucer ni bil kuhar, ampak zgodovinar in pravi »Šavrin« – Istrijan. Njegovo prvo knjigo Istrska kuhinja smo v Založbi Kmečki glas izdali že pred dvajsetimi leti in jo uspeli kar dvakrat ponatisniti. Avtor je v letih po izidu svoje prve kulinarične uspešnice zbirko receptov za izvirne istrske jedi, ki so mu jih pri delu na terenu zaupale istrske none in drugi mojstri istrskih jedi, vseskozi dopolnjeval. Zbral je preko 700 receptov, primernih za vsak okus, ki jih je uredil po abecednem vrstnem redu – od artičok do žižol. Nastala je nova knjiga z naslovom Ko zadiši po istrski kuhinji z bogato kulinarično in etnološko vsebino, ki smo jo zaradi velikega povpraševanja pravkar ponatisnili.
Knjiga spodbuja kulinarične mojstre k ustvarjanju pogosto že pozabljenih lokalnih jedi, pa tudi vse druge, ki jih zanima zdrava, raznolika in domiselna istrska hrana (bakala, pastičo, flopi, žgvacet, ombolo na šugo, sardoni na šavor …)
Sorodne knjige
- Kako ozdravimo s hrano Odkrijte živila zoper bolezni, ki terjajo največ življenj! 29,90 € Dodaj v košarico