Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kuhajmo z Matejo Reš

Mateja Reš
Kuhajmo z Matejo Reš
29,90 € 29,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa v vrednosti 0,90 € se prijavite ali registrirajte
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju Brezplačna poštnina

Povej naprej

Založba Družina
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-04-0422-4
Leto izdaje izvirnika 2017
Fotografije Mateja Reš
Urejanje Manica Ferenc, Alenka Lobnik Zorko

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 19,5 cm
980 g
288 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

O knjigi

Zakaj se kljub obilici kuharskih priročnikov vedno razveselimo še enega, novega? Ker je vse v zvezi s hrano seveda tako nekaj prvinskega, da preprosto ne gre drugače, kot da si zaželimo še kak nov, drugačen pogled na to, kako znano sestavino, npr. krompir, postavimo na mizo v drugačni preobleki in z drugačnim okusom.
Knjiga je razdeljena na poglavja: Predjedi; Juhe in enolončnice; Solate; Glavne mesne jedi; Glavne ribje jedi; Samostojne vegetarijanske jedi; Priloge in zelenjavne jedi; Kruh, krekerji in namazi; Sladice; Kolači, kolački in pite; Torte; Sladoledi.

Recenzija Bukla

Mateja Reš v svoji novi knjigi sledi zmagoviti formuli sodobno-zdravo-naravno, pri čemer se ne postavlja na vrh stopnišča, s katerega bi bralke in bralce učila, temveč se jim prijazno kramljaje pridruži. Občutek, da si želi ustvariti stik z njimi, daje že uvodno poglavje Koliko česa in zamenjave, ki odgovarja na pogosta, ne le začetniška vprašanja. Uporabnice in uporabnike tudi spodbuja k sproščenosti, iznajdljivosti in ustvarjalnosti, namesto da bi vse zapisano jemali kot edino zveličavno. Pri receptih, kjer je med sestavinami na primer bela ali krušna moka, se sme za spremembo uporabiti tudi kakšno drugo, pri trdem siru pride prav skoraj vsak, če ni svežega kvasa, se pripravi kvasec itn. Navodila so temelj, meni avtorica, improvizacije pa dovoljene in zaželene. Recepti so razvrščeni v 11 poglavij, od predjedi do sladoledov; mnogi bodo med njimi posebno veseli tistega s samostojnimi vegetarijanskimi jedmi.

Iztok Ilich, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...