Založba | Podružnica Nova |
Leto izdaje | 2015 |
ISBN | 978-961-281-998-9 |
Fotografije | Hana Splichal, Tim Zupančič |
trda vezava
22,5 x 22,5 cm
700 g
143 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
O knjigi
Knjiga veganskih receptov za izbirčne Nekaj sladkega prinaša več kot petdeset receptov za deserte, pripravljene brez jajc, mleka in masla, tudi presne sladice, nekaj brezglutenskih in takšnih, ki ne vsebujejo sladkorja. Knjiga se bere kot zgodba, hkrati pa je priročnik za vegane pri peki brez laktoze, glutena, soje ali oreščkov.
Recenzija Bukla
Beba in Hana Splichal sta v lično oblikovani knjigi zbrali obilico klasičnih receptov, ki sta jih, kot pravita, »zveganizirali«. V njej lahko najdemo, kako brez živalskih sestavin pripraviti več kot 50 dobrot, med drugimi tudi klasično čokoladno torto, palačinke in šarkelj, pa malinino pito in marmorni kolač. A kuharica ni le priročnik za vegane pri peki brez laktoze in glutena, saj ji poseben čar daje povezanost matere in hčere ter njuna skupna ljubezen do peke. Recepte dopolnjujejo kratka predstavitev slaščice, čudovite fotografije, ob katerih se ti cedijo sline, in majhni, skoraj z eno potezo narisani pripomočki, ki jih potrebujemo za peko. Stilsko uglašeno oblikovanje kuharice je le še vrhunec sladkih receptov.
Vanja Jazbec, Bukla 116-117
© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.
Sorodne knjige
-
Resnice in laži o hrani Z izvorno prehrano do boljšega zdravja in primerne telesne teže 19,90 € Dodaj v košarico
-
Diabetolog svetuje Diabetes tip 1 in 2, nosečniški diabetes, diabetična prehrana 24,50 € Dodaj v košarico
-
-10% Negovani možgani Razstrupljanje, ki jasni misli, poglablja čustva in zagotavlja srečo 24,21 € 26,90 € Prihrani 2,69 € Dodaj v košarico
-
Drožomanija Knjiga o peki kruha in peciva z drožmi - 4. dopolnjena in razširjena izd. 34,99 € Dodaj v košarico