Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Vlaganje in konzerviranje

Najboljši recepti za domače shranke
Cornelia Klaeger
Vlaganje in konzerviranje

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4308-6
Naslov izvirnika Natürlich alles Hausgemacht
Leto izdaje izvirnika 2014
Fotografije Fotolia, ... [et al.]
Ilustracije Knowidea
Prevod Marjana Samide
Soavtor Regine Brams, Annette Heisch
Urejanje Nina Žitko Pucer

Tehnične lastnosti
trda vezava
26 x 20 cm
1.370 g
320 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki

Povej naprej

Založnik o knjigi

Se še vedno nostalgično spominjate babičinih nebeških marmelad, njenega kislega zelja ali pa njenega češnjevega likerja? Doma pripravljenih dobrot iz okusnih sestavin, ki so zrasle na domačem vrtu ali pa jih je skrbno izbrala na lokalni tržnici? Pripravljenih brez kemikalij pa kljub temu še mesece svežih, kot bi jih ravnokar nabrala? Potem vas bo navdušila knjiga Vlaganje in konzerviranje.

V tej vrhunski knjigi boste odkrili najboljše tehnike vlaganja in konzerviranja minulih dni ter neverjetno bogastvo novih idej. Popeljala vas bo skozi vse korake – od začetka do konca vsakega postopka. Seznanila vas bo z vsem, kar morate vedeti o pripomočkih in postopkih za uspešno vkuhavanje, vroče polnjenje kozarcev in kisanje zelenjave. S priloženim sezonskim koledarjem, nasveti za predpripravo in »prvo pomočjo« pri težavah. Tako boste svojo družino in prijatelje očarali s priljubljenim jabolčnim želejem, pasto iz jajčevcev in kaper, rumovim loncem s poletnim sadjem ... Izjemen nabor idej za čisto vsak okus, razporejenih po abecednem vrstnem redu, da se boste lažje znašli.

Recenzija Bukla

Hitro se bo obrnila tale zima, zato lahko počasi že načrtujemo, kaj bomo v sezoni pridelali na vrtu in skrbno vložili za ozimnico. Kako se organizirati, že na prvih straneh pojasni nepogrešljiv sezonski koledar, na naslednjih straneh pa se nam že cedijo sline ob več kot 300 receptih za raznovrstne dobrote, od sladkih marmelad in likerjev, čatnijev in omak, do odišavljenih kisov in aromatičnih zeliščnih olj. Res ni boljšega od dobrot, ki jih sami pripravimo brez umetnih dodatkov, in s preizkušenimi tehnikami vlaganja, vkuhavanja in sušenja, prilagojenimi sodobnemu načinu kuhanja, ki so natančno opisane v tej knjigi, si bomo še dolgo oblizovali prste. Za začetek vam priporočam malinov kis (brez skrbi, tudi zamrznjeni sadeži bodo dosegli svoj namen), ki se odlično poda k raznovrstnim solatam. Pa dober tek!

Vanja Jazbec; Bukla 129-130

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...