Založba | Mladinska knjiga |
Leto izdaje | 2016 |
ISBN | 978-961-01-4308-6 |
Naslov izvirnika | Natürlich alles Hausgemacht |
Leto izdaje izvirnika | 2014 |
Fotografije | Fotolia, ... [et al.] |
Ilustracije | Knowidea |
Prevod | Marjana Samide |
Soavtor | Regine Brams, Annette Heisch |
Urejanje | Nina Žitko Pucer |
trda vezava
26 x 20 cm
1.370 g
320 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
kulinarika, dom in vrt > kuharski priročniki
Založnik o knjigi
Se še vedno nostalgično spominjate babičinih nebeških marmelad, njenega kislega zelja ali pa njenega češnjevega likerja? Doma pripravljenih dobrot iz okusnih sestavin, ki so zrasle na domačem vrtu ali pa jih je skrbno izbrala na lokalni tržnici? Pripravljenih brez kemikalij pa kljub temu še mesece svežih, kot bi jih ravnokar nabrala? Potem vas bo navdušila knjiga Vlaganje in konzerviranje.
V tej vrhunski knjigi boste odkrili najboljše tehnike vlaganja in konzerviranja minulih dni ter neverjetno bogastvo novih idej. Popeljala vas bo skozi vse korake – od začetka do konca vsakega postopka. Seznanila vas bo z vsem, kar morate vedeti o pripomočkih in postopkih za uspešno vkuhavanje, vroče polnjenje kozarcev in kisanje zelenjave. S priloženim sezonskim koledarjem, nasveti za predpripravo in »prvo pomočjo« pri težavah. Tako boste svojo družino in prijatelje očarali s priljubljenim jabolčnim želejem, pasto iz jajčevcev in kaper, rumovim loncem s poletnim sadjem ... Izjemen nabor idej za čisto vsak okus, razporejenih po abecednem vrstnem redu, da se boste lažje znašli.
Recenzija Bukla
Hitro se bo obrnila tale zima, zato lahko počasi že načrtujemo, kaj bomo v sezoni pridelali na vrtu in skrbno vložili za ozimnico. Kako se organizirati, že na prvih straneh pojasni nepogrešljiv sezonski koledar, na naslednjih straneh pa se nam že cedijo sline ob več kot 300 receptih za raznovrstne dobrote, od sladkih marmelad in likerjev, čatnijev in omak, do odišavljenih kisov in aromatičnih zeliščnih olj. Res ni boljšega od dobrot, ki jih sami pripravimo brez umetnih dodatkov, in s preizkušenimi tehnikami vlaganja, vkuhavanja in sušenja, prilagojenimi sodobnemu načinu kuhanja, ki so natančno opisane v tej knjigi, si bomo še dolgo oblizovali prste. Za začetek vam priporočam malinov kis (brez skrbi, tudi zamrznjeni sadeži bodo dosegli svoj namen), ki se odlično poda k raznovrstnim solatam. Pa dober tek!
Vanja Jazbec; Bukla 129-130
Sorodne knjige
-
Anina kuhinja za najmlajše Več kot 160 preizkušenih jedi za otrokovo prvo leto 19,90 € Dodaj v košarico
-
Ko ima življenje žur Kako odstraniti vzroke, ki kalijo srečo, zdravje in zadovoljstvo 30,97 € Dodaj v košarico