Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 25 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kako dolg je čas

Mate Dolenc
Kako dolg je čas Novo
24,00 € 24,00 € Prihrani 0,00 €
Rok dobave 2-5 delovnih dni, na zalogi pri dobavitelju

Povej naprej

Založba Beletrina
Zbirka Posebne izdaje
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-284-540-7
Ilustracije Ana Maraž
Spremna beseda Aksinja Kermauner
Urejanje Špela Pavlič

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
610 g
222 strani
Tip knjige
kratka proza
Kategorije
leposlovje > kratka proza
leposlovje
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Pravljice o nilskem konju, ki se odzove na globalno segrevanje, volkovih, ki so lahko v tropih kot ljudje, jegulji, ki ribiča zvito prosi za življenje, pa o trotu, ki pravzaprav nič ne dela, pa se ima fino, ali pa o čebeli, ki ne zna več poti nazaj domov, ker jo motijo vsi ti signali mobitelov in jo potem k sreči avtor zapelje z avtom domov, pa o ježevcu Ivanu, ki je čez zimo v gostilni na Rožniku naredil skoraj toliko škode kot tisti legendarni Ivan, zaradi katerega se zdaj otrokom ježijo lasje, ker morajo brati njegove črtice ... To niso pravljice samo za otroke, ki bodo navdušeni nad dogodivščinami živali, so tudi pravljice za odrasle, ki bodo izvedeli celo o tem, kar je Homer zamolčal, namreč zakaj se je Odiseju zmešalo. Tisto s sirenami ne drži ... bil je morski pajek. Več pa ne povemo.

o avtorju

Mate Dolenc (1945, Ljubljana) piše romane, novele in mladinsko literaturo. Bralcem je najbolj poznan po romanih Aleluja Katmandu in Vampir z Gorjancev. Za svoja dela je bil nagrajen, leta 1986 je prejel Levstikovo nagrado in leta 1995 nagrado Prešernovega sklada.

Recenzija Bukla

Antologija pravljic z naslovom Kako dolg je čas je zbirka pravljic za otroke in odrasle. Zbirka je zgrajena dvodelno, prvi del pravljic nosi naslov Kopenske, drugi pa Morske. Medtem ko bodo otroci v pravljicah sledili zgodbam neposredno, bodo odrasli na ravni simbolov odkrili mnoge navezave na aktualne družbene dogodke in knjigo lahko brali tudi kot satiro. Pravljice o nilskem konju, ki se odzove na globalno segrevanje, volkovih, ki so lahko v tropih kot ljudje, jegulji, ki ribiča zvito prosi za življenje, pa o trotu, ki pravzaprav nič ne dela, a se ima fino, ali pa o čebeli, ki ne zna več poti nazaj domov, ker jo motijo vsi ti signali mobitelov in jo potem k sreči avtor zapelje z avtom domov, pa o ježevcu Ivanu, ki je čez zimo v gostilni na Rožniku naredil skoraj toliko škode kot tisti legendarni Ivan, zaradi katerega se zdaj otrokom ježijo lasje. Pravljice za bralce vseh starosti!

Beti Hlebec, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...