Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pod snegom

Petra Soukupová
Pod snegom
19,99 € 19,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Celjska Mohorjeva družba
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-278-333-4
Naslov izvirnika Pod sněhem
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Nives Vidrih
Urejanje Alenka Veber

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 14 cm
440 g
364 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
češko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izjemna češka pisateljica Petra Soukupová v romanu Pod snegom ostaja zvesta svojemu značilnemu pripovednemu slogu. Roman daje samo na videz občutek, da gre za vsakdanjo situacijo, ki ni nič posebnega. A tri sestre, ki se nekega zimskega dne usedejo v avto in odpeljejo k staršem na praznovanje očetovega rojstnega dne, s seboj niso vzele samo otrok. Z njimi se v zimski dan zapeljejo tudi njihove življenjske zgodbe, ki nenadoma oživijo.

Prodorna češka pisateljica Petra Soukupová z romanom Pod snegom v odličnem prevodu prevajalke Nives Vidrih med bralce knjig Celjske Mohorjeve družbe prihaja prvič. Leta 2012 so lahko slovenski bralci prebirali njen knjižni prvenec Morje.

Na videz vsakdanja situacija. Tri sestre se nekega zimskega dne usedejo v avto in odpravijo k staršem na praznovanje očetovega rojstnega dneva. Blanka z dvema hčerama, dojenčkom in psom, Olina s sinom in iPadom, Kristýna z mačkom od prejšnjega večera. V polnem avtu pa se skupaj z njimi peljejo tudi njihove življenjske zgodbe, spomini na otroštvo, neizpolnjene sanje in frustracije, tako da je ozračje že čez nekaj kilometrov precej naelektreno. Pri tem pa nobena od sester še ne sluti, da jih v domu staršev čakajo še nove neprijetnosti.

Petra Soukupová zna v družinskih odnosih in na prvi pogled vsakdanjih dogodkih tako sijajno ujeti odtise zapletenih usod, da se pred bralcem razvijajo kot enkratne življenjske drame. V svojem značilnem pripovednem slogu z nekakšno samoumevno lahkotnostjo poudarja avtentičnost zgodbe in bralca tako potegne vanjo, da še sam postane eden od potnikov v avtu, ki vozi po zimski pokrajini.

Recenzija Bukla

Tri sestre, tri povsem različna življenja. Najstarejša Olina je uspešna poslovna ženska, brez partnerja, mama samohranilka z razvajenim sinčkom. Blanka je njeno pravo nasprotje: živi in diha z družino – z odraščajočima hčerkama, dojenčkom, psom in možem, ki živi v povsem svojem svetu. Najmlajša, Kristyna, očetova ljub ljenka, ves čas išče sebe pa tudi idealnega partnerja. Nekega feb ruarskega dne se vse tri z otroki in psom iz Prage odpravijo na češko podeželje na praznovanje očetovega rojstnega dne. Njihova pot je že od prve minute obsojena na obilo živčnih izbruhov in medsebojnih obtoževanj, ki se s kilometri le še stopnjujejo. Vse tisto, kar so sestre dolga leta pometale pod preprogo, nenadoma vznikne na plan. Boleča soočenja pa jih pričakajo tudi v družinskem domu, kjer pod navidezno (snežno) idilo ni nič več tako, kot mora biti … Odličen roman češke ustvarjalke mlajše generacije navdušuje z izbrušenim slogom, prežetim (tudi) s tokom zavesti, ki ob vrhunskem prevodu Nives Vidrih poskrbi za popoln bralni užitek.

Vesna Sivec Poljanšek, Bukla 136

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...