Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Pot

Najlepše misli
Nejc Zaplotnik
Pot
16,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-01-4279-9

Tehnične lastnosti
trda vezava
15,5 x 15,5 cm
330 g
112 strani
Tip knjige
aforizmi in anekdote
Kategorije
leposlovje > kratka proza
osebna rast, duhovnost in ezoterika
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Obsojen sem na svobodo, tako svoboden, da med množico ljudi, ki me imajo radi, in med tistimi, ki me ne marajo, ostajam sam. Sam s svojimi željami, sanjami, hrepenenji, in sam na svoji večni poti. - Nejc Zaplotnik

Recenzija Bukla

Metafizični potopisni roman Pot, manifest svobode osemdesetih let, ki ga je napisal alpinist Nejc Zaplotnik, tudi 35 let po izidu in več kot 40.000 prodanih izvodih še vedno velja za nepresežno planinsko knjižno klasiko, iz katere črpajo tudi sodobni iskalci svobode. Zaplotnik je svoje kultno delo pisal tudi v gorah in stenah, kar odseva s sleherne strani knjige, iz katere ves čas pronicajo stavki in odlomki, ki kar vabijo k ponovnem branju, podčrtavanju in vtiskovanju v spomin. Nekateri najbolj izpostavljeni odlomki in misli so zdaj – podobno kot pred časom v darilni knjižici Zberi pogum Cheryl Strayed – zbrani in s fotografijami vrhov opremljeni v darilni izdaji, ki kar vabi tako v naročje gora kot tudi knjig.

Samo Rugelj, Bukla 127-128

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...