Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0
Erik
19,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba samozaložba
Leto izdaje 2018
ISBN 978-961-288-610-3
Leto izdaje izvirnika 2018
Urejanje Matjaž Jambriško

Tehnične lastnosti
trda vezava
21,5 x 13,5 cm
310 g
188 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

Založnik o knjigi

Peter je vedel, da mora čim prej do droge, sicer se mu bo zmešalo in vse očetovo govorjenje bo zaman. Ne, ne morem ga razočarati, saj sem mu obljubil zdravljenje in svoje novo življenje. Ampak samo še tale odmerek, res samo še tale, potem si prisežem, da nikoli več. Papagaj je glasno vreščal, ko je Peter odvihral skozi vrata takšen, kot je prišel. Umazan, razcapan in upadlih lic, le s to razliko, da je zdaj imel v žepu dovolj denarja za drogo in za vračilo izposojenih evrov. Samo še danes, samo še tale doza, samo ta in potem nikoli več, prisežem, da bo res tako, samo še tale, si je Peter pral vest in hkrati iskal Luisa, da dobi fiks in mu poravna račune. Dobil je iskano, vrnil dolg in kar se da hitro odšel v park, kjer je bil znova v svojem svetu, srečen, miren ... A, kako dolgo?

o avtorici

Mila Kočevar se je rodila v Celju, kjer je tudi odraščala in živela kar nekaj let. Zdaj živi in ustvarja v Novi Cerkvi. Ko je pustila podjetništvo, ker začela s pisanjem. Erik je njena tretja knjiga in vsekakor ne zadnja, saj je že v pripravi zbirka zgodb.

Recenzija Bukla

Erik je nadaljevanje romana Bel oblak, v njem so namreč ostale odprte usode glavnih junakov. Odgovore na vprašanja o njihovi usodi bo bralec dobil v romanu Erik, ki pa se lahko bere tudi kot povsem samostojna zgodba. Gre za zgodbo z nekaterimi elementi kriminalke, ki pa je bolj usmerjena v iskanje prave poti v življenju glavnega junaka, premožnega podjet­nika Erika, ki v Münchnu odpira tantrično duhovno središče Črni lotus. Pred odprtjem središča Erik na svoj elektronski naslov prejme pismo neznanca, ki se imenuje Hamurabi. Le-ta se kar sam povabi na slovesno odprtje središča. Erik v tem sporočilu prepozna grožnjo in začne se tekma s časom, ali mu bo uspelo odkriti neznanca, ki bi mu očitno rad pokvaril načrte. Njegovo poizvedovanje sproži tok dogodkov, ki vplivajo tudi na življenja njegovih bližnjih. V knjigi se srečamo z različnimi liki, od Erikovega sina Petra, ki se bori s hudo zasvojenostjo z drogami, Erikove partnerice in učiteljice tantre Nataše, odvet­nika Kenetha Smitha, ki poizveduje o skrivnostnem Hamurabiju in pomaga v ozadju razkriti mamilarsko navezo, in vse do Anila, imenovanega tudi Bel oblak, ki je sin Erikove velike ljubezni Mete. Ob koncu Erik doživi prijetno presenečenje, njegova ljubezenska zgodba pa nepričakovan epilog.

Beti Hlebec, Bukla 148

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...