Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Grad in čas

Vinko Bandelj
Grad in čas
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Povej naprej

Založba ZTT = EST
Leto izdaje 2016
ISBN 978-88-7174-183-3

Tehnične lastnosti
mehka vezava
160 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
slovensko leposlovje

O knjigi

Nekoč je stal grad. Na griču, ki se je dvigal med drugimi griči, poraščenimi z gozdovi, nekaterimi višjimi, drugimi nižjimi, na skalnatem pomolu, ki je kronal grič, je stal grad. S trdnimi zidovi je molel nad skalami iznad bukovega in smrekovega gozda. Oklepala sta ga vsak s svoje strani. Smrekov z osojne, kjer pobočje strmo pada v grapo. Na dnu si hudournik kleše oglato pot. Bukov s prisojne, kjer grič obotavljajoče prehaja v poraščeni valoviti svet, ki se razteza neskončno kam. Nekoč je stal grad, v gradu je bil stolp, v stolpu je bila kamrica, v kamrici pa zaklad. A ni zaklad junak te povesti, marveč grad. Nekoč je stal grad.

Recenzija Bukla

Literarni prvenec Vinka Bandlja, doslej poznanega le kot avtorja in soavtorja prispevkov v italijanski in angleški strokovni periodiki o strukturi planktona v severozahodnem Jadranu, oblikah življenja v Beneški laguni in podobnih naravoslovnih temah, prinaša na prvi pogled nekaj povsem drugega. A se v gosti pisavi, prozni in verzni, ki razodeva avtorjevo obvladovanje jezika ter razumevanje valovanj sodobnega sveta in življenja, filozofije in ustvarjalnosti, vseskozi kažejo tudi stične točke z njegovim poklicnim preučevanjem prasveta morja in ekologije. Vinko Bandelj v svoja razmišljanja o bivanju in minevanju vključuje nacionalno zgodovino, literaturo in mitološki panteon ter jih vpenja v cikle naravnih procesov. Rad ima noč, temo, ki ovira vid, priložnost pa daje tudi drugim čutilom in mislim, ob tem pa preigrava razsežnosti časa: veliko ga je potrebnega, da iz kupa kamnov zraste grad. In da se ta grad spet spremeni v kup grušča ...

Iztok Ilich, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...