Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Prebujenje gospodične Prim

Natalia Sanmartin Fenollera
Prebujenje gospodične Prim

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Družina
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-04-0267-1
Naslov izvirnika El despertar de la señorita Prim
Leto izdaje izvirnika 2015
Prevod Vesna Velkovrh Bukilica

Tehnične lastnosti
trda vezava
23 x 14,5 cm
490 g
251 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Če želite stopiti na to pot, na široko odprite oči, globoko zajemite sapo in pozabite na hiter tempo sveta. Ste na poti, ki vas bo pripeljala v vasico Sv. Irenej pri Arnoisu, kjer ljudje dobro in lepo živijo, kamor hrup in blazen tempo sveta ne prispe, kjer se ustavi čas in prebivalci lahko uživajo v malih vsakdanjih radostih.
V to vasico prispe gospodična Prim, tridesetletna visoko izobražena ženska, ki si želi pobegniti daleč stran od sarkastičnih nasmehov in zlonamernih pogledov, in sprejme službo zasebne knjižničarke.
Sveti Irenej je kolonija izseljencev iz sodobnega sveta, ki so se odločili opustiti svojo kariero in uspeh in zaživeti preprosto podeželsko življenje, ki temelji na najvišjih moralnih in filozofskih vrednotah in obuditi sijaj starodavne evropske kulture.Pravila in navade tega kraja, ter posebni in duhoviti prebivalci, pomagajo gospodični Prim, da ponovno odkrije lepoto v malih stvareh, in jo pospremijo na poti osebne rasti, ki jo bo pripeljala mnogo dlje, kakor si je kadarkoli zamišljala. In ji bo dala moč, da se odpre za ljubezen.

Prebujenje gospodične Prim je posebna in prijetna zgodba o literaturi, filozofiji in iskanju sreče. Knjiga bo všeč vsem, ki imajo radi Jane Austen in Louiso May Alcott.

Oda malim življenjskim radostim – The Huffington Post

Recenzija Bukla

Romaneskni prvenec mlade španske gospodarske novinarke, ki je razburkal svetovno literarno sceno, prinaša zelo rahločutno zgodbo o nadvse olikani in visoko izobraženi tridesetletni naslovni junakinji. Ta se, da bi pobegnila iz svojega sveta, zaposli v podeželski zasebni knjižnici. Njen čudaški delodajalec v masivni razpadajoči hiši svoje nečake in vaške otroke poleg grščine in latinščine, uči tudi filozofska besedila velikih mislecev, lepega obnašanja, viteškega bojevanja in veliko tistih reči, »česar sodobno šolstvo ne zna proizvajati«. Izkaže se, da so tudi skoraj vsi drugi prebivalci te neobičajne vasice Sv. Irenej, pobegnili iz sodobnega sveta, da bi ponovno našli bistvo življenja, ki temelji na »najvišjih moralnih in filozofskih vrednotah in da bi znova obudili sijaj starodavne evropske kulture«. Avtorica je ob obisku v Sloveniji priznala, da je v romanu veliko nje same, njenih idej, tudi njen način razmišljanja o svetu, od enostavnega in preprostega gospodarstva, preko dobrih medsosedskih odnosov do življenja narejenega po meri človeka. »Poiščite lepoto gospodična Prim, iščite jo v molku, iščite jo v spokoju, iščite jo sredi noči, pa tudi v jutranjem svitu … Ne bodite presenečeni, če nazadnje ugotovite, da lepota ni nekaj, temveč nekdo …« lahko beremo v zgodbi, ki bo prebudila marsikoga, ne le gospodično Prim.

Renate Rugelj, Bukla 122

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...