Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Vse življenje

Robert Seethaler
Vse življenje
19,95 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Cankarjeva založba
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-282-125-8
Naslov izvirnika Ein ganzes leben
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Aleš Učakar
Urejanje Ana Ugrinović

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 14,5 cm
270 g
148 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > leposlovni roman
avstrijsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Ko so po šestih tednih znova poklicali ravnalca kosti, da je odprl obvezo, je bila fantova noga tenka kakor kurja taca. Poleg tega je nekoliko pošev štrlela iz kolka in v celoti dajala vtis, da se je zarasla nekoliko krivo in zasukano. »Saj se bo zaraslo, kot se vse v življenju,« je rekel Klammerer, medtem ko si je umival roke v skledi sveže pomolzenega mleka.

Roman Vse življenje diha z vzponi in padci človeške duše. Andreas Egger preživi kruto otroštvo, eno vojno in en snežni plaz. Vztraja dlje, kot si je kdaj mislil, da bo zmogel. Ne spomni se, od kod je bil prišel, in konec koncev niti tega ne ve, kam bo odšel. Toda na ves ta čas vmes, na svoje življenje, gleda brez obžalovanja, z zadržanim smehom in enim samim velikim čudenjem.

Avstrijski pisatelj Robert Seethaler je zapisal rahločutno zgodbo o svetlih in temnih trenutkih življenja. Gre za malo literarno mojstrovino, ki prav zaradi navidezne slogovne preprostosti toliko globlje zareže v naš svet.

Recenzija Bukla

Roman Vse življenje nas že na prvih straneh pozdravi z mislijo, da smrti ne moremo ubežati. To je resda misel, ki bi marsikoga potrla, a pisatelj Robert Seethaler svoje misli na papir izliva s tako mojstrsko kombinacijo humorja, elegance in obenem preprostosti, da si ne moremo kaj, da v pripovedi ne bi uživali. Glavni junak Egger nekega večera želi sovaščana obraniti pred zagotovo smrtjo v nevihti, a mu ta pobegne in naslednjih nekaj let velja za pogrešanega in mrtvega. V nadaljevanju spremljamo Eggerjevo življenje, ki ga bolj kot ne zaznamuje kontrast med vsemi, ki okoli njega umirajo, in njim, ki živi dalje. Pred našimi očmi se odvije izjemno življenje človeka, ki je preživel težko otroštvo, snežni plaz in vojno, ki je neizmerno ljubil in za ljubljenimi osebami tudi žaloval, a kljub vsemu temu v sebi vedno znova našel željo po življenju, po novih izzivih in novih izkušnjah.

Neža Poznič, Bukla 114

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...