Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Nilski dragulj

Tessa Afshar
Nilski dragulj
19,90 € 19,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,60 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Družina
Leto izdaje 2022
ISBN 978-961-04-0904-5
Naslov izvirnika Jewel of the Nile
Leto izdaje izvirnika 2021
Prevod Irena Modrijan

Tehnične lastnosti
430 g
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje
leposlovje > zgodovinski roman
religija > krščanstvo
ameriško leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Deveta uspešnica priljubljene pisateljice o svetopisemskih ženskah. Tokrat bomo spoznali mlado Chariline, ki je potomka prebivalcev nubijskega kraljestva Kuš, in njeno dolgo potovanje v Rim v iskanju svojega očeta.

Chariline je že ob rojstvu zaznamovala izguba obeh staršev. Mati je umrla pri porodu, o domnevno pokojnem očetu pa ve le to, da je bil Kušit, o čemer priča tudi njena temna polt. Ko po naključju izve, da naj bi bil oče v resnici še vedno živ, je odločena narediti vse, da bi odkrila, kdo je. Edina obetavna sled vodi v Rim in tako Chariline po spletu naključij kot slepa potnica pristane na ladji trgovca Tea, ki smo ga srečali že v romanih Tatica iz Korinta in Hči Rima. Ta je sprva ogorčen, nato pa ga zgodba mlade ženske tako gane, da se jo odloči spremljati in ji pomagati pri iskanju očeta – sploh zato, ker postaja vse bolj očitno, da se je med svojim poizvedovanjem spravila v smrtno nevarnost. Še ena rahločutna pripoved mojstrice svetopisemskega leposlovja, ki nas znova opominja na odrešujočo moč ljubezni in dragocenost družinskih vezi.

iz knjige

Zazrl se je v daljavo. »Dan za dnem se je svet kot prej vrtel okoli mene. A v svojem življenju sem prišel do konca sveta. Sveta sanj. Sveta upanja. Sveta pripadnosti. Vse okrog mene se je zrušilo. In v teh ruševinah sem potreboval ta Božji vse dni.

Moral sem se naučiti, da Jezus nikoli ne zapusti. Ne odide. Ne odhaja in ne zapušča. Vedno je vreden zaupanja. Ko te ljudje, ki jih imaš rad, pustijo na cedilu, te on ne. Ne zapusti te. S teboj je. Vse dni.

 To sem se naučil v tistem mračnem času, Chariline. Čeprav nisem imel ne matere ne očeta, čeprav se mi ni izpolnila srčna želja, nikoli nisem bil sam. Morda nimaš brata ali sestre. Ne vem, ali boš kdaj našla očeta. Nekaj pa vem. Ker lahko Boga imenuješ Abba, Oče, nikoli nisi sama. Tvoj zemeljski oče te je morda zapustil. Morda je to storil namenoma. Tvoj nebeški Oče te ne bo. Vse dni bo ostal s teboj. In ko je on s teboj, imaš polnost veselja, globok mir, naklonjenost in milost.«

o avtorju

Tesse Afshar se je rodila  v Iranu v muslimanski družini. Ko so se njeni starši ločili, se je pri 14. letih preselila v Anglijo. Študij je pozneje nadaljeval v Ameriki, ki je postal tudi njen dom. Pri dvajsetih se je spreobrnila v krščanstvo in študirala teologijo. Svoje znanje zdaj uporablja kot voditeljica bibličnih skupin za ženske v svoji skupnosti.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...