Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Ljubi me, kot sonce sije

Najlepše ljubezenske pesmi
Feri Lainšček
Ljubi me, kot sonce sije
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Sončnica
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-01-5487-7
Ilustracije Danijel Demšar
Urejanje Irena Matko Lukan

Tehnične lastnosti
trda vezava
24,5 x 16,5 cm
370 g
66 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Pesnik Feri Lainšček (1959) je pripravil izbor najlepših pesmi za mlade in vse, ki jim je blizu ljubezensko hrepenenje. V zbirki so antološke pesmi Ne bodi kot drugi, Sposodim si, Ladjice želja, Ne spreminjaj me … in mnogo takih, ki še niso bile objavljene. Pesmi so polne nežnosti, zvonki in melanholični verzi nas popeljejo v podobe ljubezni, ki upa in zre v dvojino. Ta občutja bogatijo ilustracije Danijela Demšarja. 

Recenzija Bukla

Feri Lainšček ni nikoli kot drugi, niti v pesmih za dva, ko spregovori o ljubezni, temi, ki iz take je snovi kot sanje. Zbirko svojih najlepših pesmi za mlade in vse, ki jim je blizu ljubezensko hrepenenje, je uredil pesnik sam. Vanjo je umestil antološke pesmi, ki so se že vrasle v srca bralcev, mnogo pa je tudi takšnih, ki še niso bile objavljene. Po novih bralec plane hlastno kot po težko pričakovanem ljubezenskem pismu, stare so kot objem že dolgo tiho ljubljenega. Celota je subtilna hvalnica komaj ulovljivim vzgibom duše, ki ljubi, odmev svoje ljubezni pa uglasi s čudeži stvarstva – z mirno tekočo reko, prosojnimi meglicami, rdečim cvetom, letom utrujene ptice, jesenskim rosenjem. Verzi, ki sežejo v srce, zarišejo ves lok ljubezni. Zažarijo s hrepenečim upanjem, nudijo varen pristan ljubezenskemu nemiru, poletijo visoko, ko se duša duše dotika, blažijo razočaranje in bodrijo, ko se zdi vse izgubljeno.

Maja Črepinšek, Bukla 151

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...