Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Med in mleko

Rupi Kaur
Med in mleko
19,99 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba Mladinska knjiga
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4999-6
Naslov izvirnika Milk and honey
Leto izdaje izvirnika 2015
Ilustracije Rupi Kaur
Prevod Frida Črmelj
Urejanje Urška Kaloper

Tehnične lastnosti
mehka vezava
20 x 13 cm
250 g
208 strani
Tip knjige
poezija
Kategorije
leposlovje > poezija
kanadsko leposlovje

Povej naprej

O knjigi

Izjemna svetovna uspešnica mlade (rojena leta 1992) kanadske pesnice, pisateljice in ilustratorke indijskega porekla, Rupi Kaur. Leta 2014 jo je sprva izdala v samozaložbi, pozneje pa z njo dosegla svetovno slavo ter vrhove lestvic branosti (New York Times). Po svetu je bilo doslej prodanih več kot milijon izvodov. Mleko in med je knjiga poezije in proze o preživetju, izkušnjah nasilja, zlorabe, ljubezni, izgube in ženskosti. Razdeljena je na štiri poglavja, vsako pa ima svoj namen, vsako se sooča z drugačno vrsto bolečine in celi drugačno srčno rano. Knjiga bralca popelje skozi najbolj grenke trenutke v življenju in tudi v njih poišče sladkobo. Ta je namreč povsod, če smo le pripravljeni iskati.

Recenzija Bukla

Prodorna in pogumna kanadska pesnica indijskih korenin, tudi nadarjena pisateljica, igralka in ilustratorka, je pri dvaindvajsetih letih na Amazonu sama izdala svojo prvo zbirko, mešanico pesmi in proze, opremljeno z avtorskimi ilustracijami. Knjiga je bila tako uspešna, da jo je v letu dni opazila večja založba in med in mleko je v roke dobilo več kot milijon bralcev po vsem svetu. Intimne izpovedi, razdeljene v štiri sklope, o trpljenju, ljubezni, razhajanju in okrevanju, brez ločil in velikih začetnic, držijo neverjeten ritem in tudi poezije manj vešč bralec bo kar zdrsnil skozi njeno trpko sladko izpoved. Petindvajsetletna Rupi priz nava, da navdih za svoje zapise črpa iz lastnega življenja ter pripovedi prijatel jev in bližnjih. V knjigi je namreč na enem mestu zbranih toliko bolečine, grenkih trenutkov in srčnih težav pa tudi poguma, radosti in iskrene ljubezni, da bi jih bilo preprosto preveč za eno tako mlado življenje. Priporočam.

Renate Rugelj, Bukla 138-139

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...