Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

V senci pod zelenim zmajem

Vélika Ljubljana : za popotnike, prešernovce ino Hrovate
Branko Gradišnik
V senci pod zelenim zmajem
24,90 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba UMco
Zbirka Suspenz in Harlekin
Leto izdaje 2008
ISBN 978-961-6445-74-0
Ilustracije Zoran Smiljanić
Urejanje Samo Rugelj

Tehnične lastnosti
trda vezava
21 x 15 cm
550 g
300 strani
Tip knjige
humor, satira, parodija
Kategorije
leposlovje > potopisi
knjige umco

Povej naprej

Založnik o knjigi

Knjige trenutno ni na zalogi. Za več informacij se obnite na knjigarna@umco.si ali na 01/ 520 18 39.

Branko Gradišnik (1951), profesor umetnostne zgodovine in sociologije ter magister humanističnih ved, se je vtisnil v spomin predvsem kot kolumnist in prevajalec. Njegova razprodana knjiga v dveh delih, Strogo zaupno o Sloveniji, se je na prvi pogled navezovala na iskriva potopisa Strogo zaupno na Irskem in Strogo zaupno po Siciliji, a v resnici ni šlo za potopis. V podobni maniri se je zdaj lotil še Ljubljane. Unikaten hvalospev Ljubljani je po zaslugi avtorja polna umetniške svobode ter humorja, na katerega danes vse prepogosto pozabljamo. Dobrodošli v Ljubljani!

Recenzija Bukla

Znani slovenski pisatelj se je potopisov na svoj značilen način lotil s knjigama Strogo zaupno na Irskem in Strogo zaupno po Siciliji. Nato se je na domovino osredotočil v dvodelnem »polihisteričnem blefsikonu« Strogo zaupno o Sloveniji, ki je pri bralcih doživel zelo topel sprejem. Pričujoča knjiga, ki prav tako spada v zvrst »polihisteričnih blefsikonov«, predstavlja nadgradnjo slednjega, v njej pa se avtor v svojem tipičnem slogu posveča Ljubljani in širši okolici. Ker pisatelj trenutno živi in ustvarja v Zagrebu, z zdrave distance opazuje prestolnico in njene prebivalce, kar mu omogoča, da se jim včasih tudi smeji. Seveda pa v tem pogledu ni prizanesljiv niti do sebe in bralcem zaupa številne zabavne prigode, ki bi jih drugi verjetno raje zamolčali.

Polona Prodnik

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...