Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 29 €
041 670 666(vsak delavnik 9h-16h)
0

Kralj Aurum

Homeopatske pravljice za otroke in odrasle
Katalin Kürti
Kralj Aurum
15,00 €

Ta knjiga pri nas ni v prodaji!


Naša spletna stran je namreč tudi informativne narave, podobno kot revija Bukla. Za več informacij o knjigi se obrnite direktno na založbo, ki je knjigo izdala (navedena na levi).

Založba AdriaPharm, RemediaHomeopathy
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-281-681-0
Naslov izvirnika Aurum király
Leto izdaje izvirnika 2012
Ilustracije Gabriella Nagy
Prevod Metka Čičerov
Urejanje Adrijana Zupanc

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 21,5 cm
300 g
35 strani
Tip knjige
pravljice, basni in miti
Kategorije
leposlovje > pravljice in miti

Povej naprej

O knjigi

Pred vami je nenavadna, prav posebna knjižica; to je zbirka homeopatskih pravljic.
Nekoč, pred davnimi časi, so na grajskem dvoru živeli dvorjani, poimenovani po homeopatskih zdravilih, ki so ustrazala njihovim osebnostnim značilnostim.
V knjižici spoznamo neprevidno princesko Arnico, plaho dvorno spletično Gelsemium, kraljico Pulsatillo, kralja Auruma in mnoge druge.
Obenem izvemo, zakaj je bolehala princesa Paladium in katere so bile nenavadne značilnosti dvornega uradnika Arsenicuma.

Liki, ki nastopajo v pravljicah, poosebljajo lastnosti in težave, ki jih je mogoče učinkovito zdraviti z enako poimenovanimi homeopatskimi zdravili.

Avtorica homeopatskih pravljic Katalin Kürti, izkušena homeopatinja in dolgoletna pediatrinja iz Madžarske, ima poseben talent, s pomočjo katerega lahko zapleteno vsebino predstavi na enostaven, razumljiv in zabaven način. Ta knjižica tako ni namenjena le zabavi, ampak tudi učenju in predstavlja prijetno kratkočasenje ter uporabno bralno izkušnjo za otroke in odrasle.

Recenzija Bukla

Madžarska izkušena homeopatinja in dolgoletna pediatrinja je napisala te dokaj neobičajne pravljice v želji, da bi tako otrokom kot odraslim približala svet homeopatije. Nekoč, pred davnimi časi, so na grajskem dvoru živeli dvorjani, poimenovani po homeopatskih zdravilih, ki so ustrezala njihovim osebnostnim lastnostim. Živahna princeska Arnica se je med igro pogosto poškodovala in njena vedno utrujena spletična Gelsemium se je morala večkrat zagovarjati pred občutljivo kraljico Pulsatillo in kraljem Aurumom, ki se je preveč trudil in delal za dobrobit svojih dvorjanov. Spoznamo tudi dvorno varuško Phosphorus, ki ima zelo občutljiv želodec in se pogosto prehladi, zapostavljeno princeso Palladium, bolehnega princa Aconituma, kraljičino najljubšo dvorno damo Belladonno in mnoge druge prijazne like katerih težave so rešljive z enakopoimenovanimi homeopatskimi zdravili. Knjižica, ki ni namenjena le zabavi, ampak tudi učenju in predstavlja prijetno kratkočasenje ter uporabno bralno izkušnjo.

Renate Rugelj, Bukla 116-117

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...