Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Pustolovec zmote

Patetični priročnik za razumevanje priletnega alfa samca
Miha Šalehar
Pustolovec zmote
24,99 € 24,99 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,75 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-01-6332-9
Ilustracije Neja Engelsberger

Tehnične lastnosti
poltrda vezava
20,5 x 14,5 cm
360 g
220 strani
Tip knjige
esej
Kategorije
leposlovje > kratka proza
leposlovje
biografije in spomini > avtobiografija
leposlovje > eseji
slovensko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

»Ko se nekega jutra zbudiš, vate udari neizprosno dejstvo: namesto seksi optimalnih 35 let in 86 kilogramov na 190 centimetrov našteješ 46 in 107. Za tabo je polovica življenja. Statistični urad pravi, da še več, ker si moškega spola. Ajde, polovica pa roka, Miha, če si spet zlaževa, da bova nehala kadit, pit in žret. Ampak tolažba, da je še pol pred teboj, je še najbednejša, saj ni nobenih navodil, kaj ta polovica sploh je. Česa naj se človek veseli v naslednji etapi? Naj grem v politiko? Naj si omislim ljubico? Nov imidž?«

Nova knjiga priljubljenega radijca Mihe Šaleharja, avtorja uspešnice Duh česa, prodane v več kot 5.500 izvodih! Šalehar, večni pustolovec zmote, na pragu drugega polčasa v patetičnem priročniku za razumevanje priletnega alfa samca v 40 samoanalizah išče ključni odgovor, kako osmisliti prihodnost. Ob tem pred bralci brez cenzure razkrije svoje napake in zablode iz preteklosti. Vse v imenu preobrazbe v jezdeca upanja. Mu uspe?

o avtorju

Miha Šalehar (1974) je radijski voditelj in kolumnist. Diplomiral je na Fakulteti za multimedije. Od leta 2000 je zaposlen na Radioteleviziji Slovenija, kjer je sodeloval v oddajah Videospotnice, Aritmija, Tekma in Tranzistor, vodil je tudi Poletno sceno. Prepoznaven je kot pronicljiv radijski voditelj na Valu 202.

Z bratom Matevžem Šaleharjem sta leta 1997 ustanovila rock skupino Babewatch, ki je bila aktivna do leta 2000. Njegov hobi je tudi gorsko kolesarjenje, ki ga še profesionalno nadgrajuje.

Svoje refleksije zapisuje v kolumnah. Pri Mladinski knjigi je izšla njegova zbirka kolumn z naslovom Duh česa, ki je bila ena najbolje prodajanih knjig v letu 2018.

Recenzija Bukla

Radijski voditelj Miha Šalehar je pred nekaj leti s svojim knjižnim prvencem, uspešnico Duh česa, iz leta 2018 že nasmejal številne bralce, knjiga pa se je prodala v več kot pet tisoč izvodih. Zdaj se je s Pustolovcem zmote vrnil z novo temo, dilemami in izzivi moških srednjih let, pri kateri izhaja iz precej zoprne ugotovitve, da se je nekega dne zbudil star 46 let, tehtnica pa je kazala kar dobro čez 100 kilogramov, še malce nazaj pa je imel pri 190 centimetrih višine mladostnih 35 let in šport­nih 86 kilogramov. Šalehar nas v nadaljevanju s svojim prostodušnim, (avto)ironičnim ter vseskozi šegavim slogom, v katerem kar buhti od izvirnih miselnih in retoričnih akrobacij, popelje na pot spraševanja in obupavanja v zvezi s tem, kaj ima moški sploh še pred seboj pri teh letih, kaj so njegove preostale življenjske opcije, kako naj ravna s svojim vse bolj neprepoznavnim telesom, kaj si v resnici misli o svojem živ­ljenjskem smislu, delu, potomstvu, partnerstvu in sploh vsem drugem, pa tega na glas niti ne pove, s čimer je v tej zabavni in povedno ilustrirani knjigi izpisal zanesljivo letošnjo (pred)praznično uspešnico.

Samo Rugelj, Bukla 163

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...