Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe 2019

Redna zbirka Celjske Mohorjeve družbe 2019

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Leto izdaje izvirnika 2018

Založnik o knjigi

Več avtorjev: MOHORJEV KOLEDAR 2019
Mohorjev koledar najstarejše slovenske založbe vstopa v 161. leto izhajanja in se tako kot vsakoletna knjižna izdaja ponaša z najdaljšim izročilom na Slovenskem, pa tudi v Evropi nima dosti tekmecev. Mohorjev koledar za leto 2019 poleg koledarskih podatkov prinaša poučne, zgodovinske in portretne prispevke 42 avtorjev, širi domača in tuja obzorja ter se ozira po naravni in kulturni dediščini naše domovine. Posebno pozornost ob stopetdesetletnici rojstva namenjamo soustanovitelju Mohorjeve družbe Antonu Janežiču, spominjamo pa se tudi selitve Mohorjeve na Prevalje (1919), čemur ob stoletnici posvečamo letošnjo naslovnico.

Jožica Janežič: NA OBALAH SPOMINA (Slovenske večernice 168)
Spodbudna in napeta življenjska pripoved pisateljice, vzgojiteljice in modne ustvarjalke – Slovenke, ki že desetletja živi v Milwaukeeju v ZDA. V avtobiografskem zapisu spremljamo avtorico od njenega otroštva na Primorskem v času fašizma, nacizma in komunizma do odločitve o odhodu v svobodni svet, ki jo pripelje do obal Avstralije in Amerike. Svojo izjemno življenjsko pot je avtorica na pobudo prijateljev sprva popisala v angleščini. Knjiga z naslovom Pepca‘s Struggle je v ZDA izšla leta 1989. Prevedel Niki Neubauer.

Aleš Maver: OD KLINOPISA DO TEODORE. SPREHOD SKOZI ZGODOVINO STAREGA VEKA
Avtor se sprehodi po Sredozemlju v starem veku in nas preko Egipta, čez Grčijo in Rim pripelje v čas zgodnjega krščanstva, ki mu nameni obširen kos besedilne pogače, in zaključi s koncem antike na slovenskih tleh. Pregled staroveške zgodovine poleg nespornih znanih dejstev nosi avtorjev osebni pečat: avtor nikakor ni kakšen dolgočasni zgodovinar, pač pa iskriv pripovedovalec. Kot vstopna točka je že v naslovu naveden klinopis, ena od najzgodnejših, če že ne najzgodnejša pisava v človeški zgodovini; zaključi pa avtor svojo časovno zamejitev z ženskim imenom, spretno in inteligentno ženo vzhodnorimskega cesarja Justijana I. Velikega, Slovencem znanega iz Finžgarjevega romana Pod svobodnim soncem. Knjiga je obogatena z zemljevidi, tabelami in slikami. Izdelava zemljevidov: dr. Igor Žiberna.

France Malešič: GORA NI NORA. ZBIRKA PLANINSKIH IZREKOV IN MISLI
Avtor je svoje dolgoletno zbirateljsko veselje in življenjsko ljubezen do gora izlil v zbirko planinskih izrekov in misli. Najrazličnejši drobiž je uredil po pojmih, te pa po abecedi. Poleg izrekov starejših in mlajših gornikov so tudi nekateri citati znanih pesnikov in pisateljev, ki so že dolga desetletja izredno priljubljeni med planinci in se zato stalno pojavljajo v gorniški literaturi. Okus po pisanem in pestrem planinskem trenutku ob črno-belih fotografijah Franceta Steleta iz slovenskega planinskega sveta vabi k iskanju novega v gorah – ali vsaj v knjigah o njih.

France Belčič, Erika Omerzel Vujić: ISKRICA V GLAVI – REŠITEV NA DLANI. 60 ugank
Otroška knjiga tokratne Redne zbirke prinaša 60 iskrivih ugank, ki spodbujajo domišljijo, druženje in ustvarjalnost. Uganke, klasično oblikovane v rimah, segajo na različna področja življenja: od narave do igre, od otroškega do živalskega sveta. Ob igrivih celostranskih ilustracijah, ki posamezne uganke povežejo v novo zgodbo, iskanje rešitev ne bo pretežavno – prelahko pa tudi ne! In seveda bodo nadobudneži rešitve lahko preverili ob barvnem ključu na koncu knjige.


Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...