Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Edinstvena Calvin in Hobbes

Zakladnica najzabavnejših stripov
Bill Watterson
Edinstvena Calvin in Hobbes

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Didakta
Leto izdaje 2015
ISBN 978-961-261-387-7
Prevod Ivana Gradišnik, Jernej Juren, Klemen Perko
Urejanje Jana Babšek, Tomaž Krpič

Tehnične lastnosti
mehka vezava
27 x 21 cm
780 g
255 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zakladnica najzabavnejših stripov legendarnih junakov Calvina in Hobbesa avtorja Billa Wattersona v barvah in velikem formatu. Predgovor je prispeval Charles M. Schulz.

Calvin in Hobbes je zabaven strip o duhovitih dogodivščinah navihanega šestletnika Calvina in njegovega plišastega tigra Hobbesa, ki je v njegovih očeh pravi živi tiger in nepogrešljiv prijatelj. Bralci in kritiki Calvina in Hobbesa uvrščajo med trojico najboljših stripov, ki so kadar koli izhajali.
Na vrhuncu njune slave je Calvina in Hobbesa objavljalo 2400 časopisov po vsem svetu, v 50 državah. Prodali so tudi 45 milijonov izvodov knjig z zbranimi stripi.

Recenzija Bukla

Prigode o šestletnem hiperaktivnem dečku Calvinu in njegovemu prijatelju tigru Hobbesu (ki ni sicer nič drugega kot plišasta igračka, a v Calvinovih očeh še kako živ) so danes že klasika stripovskega medija. Zbrane epizode časopisnega formata, običajno v štirih sličicah, ki jih občasno prekinjajo daljši, celostranski in barvni stripi, bodo v pričujočem obsežnem zvezku velikega formata navdušile tako veterane kot novince. Oboji se bodo težko uprli humornim, a zelo vsakdanjim situacijam, v katerih avtor prek otroške navihanosti poda marsikatero življenjsko resnico. Calvin in Hobbes sta prvotno tedensko izhajala med letoma 1985 in 1995, na vrhuncu popularnosti pa je stripe objavljalo več kot 2400 časnikov po vsem svetu. Bill Watterson je za svoje delo prejel številne prestižne nagrade, v predgovoru pa se mu pokloni celo sam Charles M. Schulz, avtor Arašidkov (Peanuts).

Aleš Cimprič, Bukla 115

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...