Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Izgubljeni raj Johna Miltona

Pablo Auladell
Izgubljeni raj Johna Miltona

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba VigeVageKnjige
Leto izdaje 2019
ISBN 978-961-94305-9-0
Knjiga je izšla s finančno podporo JAK RS.

Tehnične lastnosti
trda vezava
316 strani
Tip knjige
strip
Kategorije
leposlovje > strip
špansko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Izgubljeni raj Pabla Auladella je risoromaneskna adaptacija istoimenske monumentalne klasike Johna Miltona (1608−1674). Filozofsko-religiozna epska pesnitev iz 17. stoletja, ki obsega enajst tisoč verzov in tematizira Luciferjev padec v pekel, svobodno voljo in izvirni greh, je eno temeljnih del iz zakladnice svetovne književnosti.

Auladell po približno 350 letih ponuja nov pogled na eno najbolj zapletenih in tragičnih zgodb vseh časov. Z izjemnimi upodobitvami širnih planjav pekla, nebeških višav, Adama in Eve ter angelov in demonov, predvsem Satana, mu uspe ujeti duha originalnega besedila, obenem pa ustvariti dovršeno literarno celoto v žanru risoromana. Pripovedna moč podob prehaja od ekspresivnosti bojnih prizorov do zamolklih tišin intimnejšega dogajanja.

Izgubljeni raj − prvo Auladellovo delo v slovenskem prevodu, ki je s svinčnikom, ogljem in pasteli nastajalo več let − je mojstrski poklon Miltonovi klasiki.

Recenzija Bukla

Miltonov Izgubljeni raj je epska pes­nitev, ki je stara že tri stoletja in pol in velja za eno ključnih angleških literarnih umetnin, pred nekaj leti pa jo je v prav tako epski risoroman adaptiral Španec Pablo Aula­dell (1972). Gre za unikaten stripovski projekt, pravi umetniški presežek, s katerim je Auladell skušal kar se da verno poustvariti atmosfero in vsebino tega silovitega epa, v katerem se med seboj bojujejo dobro in zlo, Satan in Bog, življenje in smrt, Adam in Eva ter posvetno življenje. Vsaka Auladellova slika je svet zase, bogata z detajli ter spretno vpeta v širšo zgodbo, virtuozno niansirana v prepletu barv ter svetlobe in sence, s čimer je ta striporisec ustvaril mojstrovino, ki prehaja meje žanra ter postane tudi prvovrstna poslastica za odrasle ljubitelje klasične literature. Knjiga, v kateri je striporisec ob njenem zaključku zapisal, da se mu šele zdaj, ko je dokončal Izgubljeni raj, zdi, da je resnično pripravljen, da ga začne risati.

Samo Rugelj, Bukla 150

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...