Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Mamice

Fiona Higgins
Mamice

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Miš
Zbirka Popisano
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-272-246-3
Naslov izvirnika The mothers group
Leto izdaje izvirnika 2012
Prevod Brigita Orel
Urejanje Irena Miš Svoljšak

Tehnične lastnosti
trda vezava
23,5 x 15,5 cm
530 g
304 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
avstralsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Mamice je roman o šestih precej različnih ženskah, ki se kmalu po rojstvu svojih otrok odločijo, da se bodo redno srečevale. Roman sledi vsaki posameznici posebej, hkrati pa se posveča tudi njeni vlogi v skupini. Šesterica se sčasoma precej poveže in spletejo se precej močne prijateljske vezi, nekega dne pa nepredstavljivo grozovit dogodek spremeni vse.

Mamice, prvenec pisateljice Fione Higgins, je sveže in privlačno branje. Na videz preprosta tematika je nadgrajena s pripovedno močjo dela. Protagonistke romana, ki se po osebnostih in življenjskih zgodbah precej razlikujejo, so neverjetno dobro opisane in prepričljive. Različne perspektive gradijo večglasno strukturo romana, ki povezuje raznovrstne vidike materinstva in vzgajanja otrok, hkrati pa nosijo pomembno sporočilno vrednost – kako lahko nabor različnih posameznikov sčasoma postane povezana skupina ter kako lahko navadni neznanci postanejo dobri prijatelji. Roman Mamice je neverjetno prepričljiv prikaz ljubezni, seksa, zakona in starševstva v vedno bolj zapletenem svetu. Ganljiva, provokativna, nežna in napeta pripoved, ki zagrabi svojega bralca in ga ne izpusti do konca.

Recenzija Bukla

Materinstvo je posebno obdobje, ki ne traja samo od spočetja otroka do njegovega rojstva, pač pa najbolj burno obdobje pride šele kasneje, ko malček priveka na svet in odrašča. Vsaka ženska to vlogo doživlja po svoje. V privlačnem romanu se prepletajo zgodbe šestih novopečenih mamic, ki se sicer trudijo čim bolje slediti pričakovanjem okolice, a naloga ni za vse enako lahka oz. težka. Mamice so si med sabo tako različne, da se brez otrok gotovo ne bi nikoli srečale. Od ambiciozne pravnice, ki si je za očeta svojega otroka izbrala čednega mlajšega deskarja, do matere samohranilke s socialnega dna, razgledane galeristke, ki se je povsem podredila bogatemu možu, mlade preproste Balijke, ki je rodila sina s prirojeno napako, psihologinje, ki se zaradi poporodnih zdravstvenih težav zapira v svoj svet, in bistre novinarke, ki še vedno po malem sanja o bivšem ljubimcu. Najdejo se v materinski skupini, ki jo mladim mamicam v pomoč organizira lokalni zdravstveni center, in kmalu njihovo prijateljstvo iz obveznih tedenskih srečanj preraste v neobvezna druženja na igriščih, v parkih, kakšnem lokalu ali pri kateri doma. Njihovi dnevi potekajo v prijetnem vzdušju z bolj ali manj običajnimi težavami, ki jih nove prijateljice spretno rešujejo, dokler se ob praznovanju prvega skupnega rojstnega dne njihovih otrok ne zgodi tragična nesreča … Avstralska avtorica je do zdaj napisala tri romane, in ta je prvi, ki je preveden v slovenščino. Branje za oddih in v premislek.

Beti Hlebec, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...