Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Tu je bila Britt-Marie

Fredrik Backman
Tu je bila Britt-Marie

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Mladinska knjiga
Zbirka Kapučino
Leto izdaje 2017
ISBN 978-961-01-4075-7
Naslov izvirnika Britt-Marie var här
Leto izdaje izvirnika 2014
Prevod Nada Grošelj
Urejanje Darja Marinšek

Tehnične lastnosti
trda vezava
20,5 x 14,5 cm
470 g
383 strani
Tip knjige
roman
Kategorije
leposlovje > ženski roman
leposlovje > leposlovni roman
švedsko leposlovje

Povej naprej

Založnik o knjigi

Britt-Marie ne prenese umazanije, in če pribor ni v predalu na svojem mestu, bi najraje zakričala. Vedno večerja ob spodobni uri, vstaja pa ob šestih zjutraj, ker se samo norci zbujajo pozneje. In ni pasivno agresivna. Niti najmanj. Le ljudje včasih njene prijazne predloge razumejo kot kritiko. Vsa leta je živela za druge in čakala, da se njeno življenje začne. Zdaj pa ima pri 63 letih vsega dovolj in zapusti moža. Nova služba jo pripelje v mestece, ki ga je prizadela finančna kriza. Edino, kar še ostane otrokom in odraslim, je navdušenje nad nogometom. Britt-Marie nima zanj nobenega razumevanja. Toda otroci, ki mrzlično iščejo novega trenerja, se obrnejo nanjo in ji popolnoma spremenijo pogled na svet.

Švedski bloger, kolumnist in pisatelj Fredrik Backman (1981) je zaslovel s prvencem Mož z imenom Ove. Tudi z drugim romanom Babica vas pozdravlja in se opravičuje se je v hipu prebil na vrh prodajnih uspešnic.

Recenzija Bukla

Vase zaprta, rahlo staromodna, pedantna, a dobrosrčna naslovna junakinja se nikakor ne more izviti iz svojega rutiniranega življenja z dolgočasnim možem, ki več kot očitno ne ceni njene storilnosti in učinkovitosti. Svojih otrok nima, možev sin je odrasel, neprijetne okoliščine pa jo prisilijo, da si začne iskati službo. A kdo bi hotel zaposliti žensko v šestdesetih letih brez priporočil in uradnih delovnih izkušenj? Prijazna svetovalka na zavodu za zaposlovanje ji najde delovno mesto hišnice v športnem objektu oddaljenega mesteca Borg in njeno brezhibno urejeno in organizirano življenje se zaradi nogometa postavi na glavo. No, ne ravno zaradi umazane žoge in smrdljivih športnih oblačil, ampak zaradi prisrčnih otrok in drugih iskrenih stanovalcev tega od boga pozabljenega mesteca, ki ji hočeš nočeš zlezejo pod kožo in pokažejo, da je na tem svetu še ved no lahko koristna, lahko pa si vzame čas tudi zase in za svoje sanje. Kot vel ja za obe prejšnji knjigi mladega švedskega blogerja (Mož z imenom Ove in Babica vas pozdravlja in se opravičuje), se bo tudi Britt Marie gotovo prebila med uspešnice in avtorja še močneje zasidrala na svetovnem literarnem prizorišču.

Renate Rugelj, Bukla 132-133

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...