Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Dar

12 priložnosti, da se osvobodite ječe in si rešite življenje
Edith Eva Eger
Dar
21,90 € 21,90 € Prihrani 0,00 €
Za pridobitev Buklinega bonusa 0,66 € se prijavite ali registrirajte
Na zalogi, dobava 1-5 delovnih dni

Knjigo zavijemo v darilni papir in zavežemo s trakom. Račun prejme kupec, knjigo obdarovanec.

2,90 €


Založba Aktivni mediji
Leto izdaje 2021
ISBN 978-961-94999-4-8
Naslov izvirnika The Gift
Podnaslov izvirnika 12 Lessons to Save Your Life
Leto izdaje izvirnika 2020
Prevod Luka Pieri
Soavtor Esmé Schwall Weigand

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22,5 x 15,5 cm
380 g
241 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Najpomembnejše ni to, kar se nam zgodi, temveč to, kar naredimo s svojimi izkušnjami.

Vsi se spopadamo s trpljenjem – z žalostjo, izgubo, obupom, s strahom, tesnobo in porazi. Vendar pa imamo tudi izbiro; lahko popustimo in se vdamo travmi ali težavam ali pa vsak trenutek doživljamo kot dar.

Dr. Edith Eger, priznana terapevtka, ki je preživela holokavst, nas s praktičnimi nasveti spodbuja, da spremenimo utesnjujoče misli in uničevalne vedenjske vzorce, v katere smo vklenjeni.

Navdihujoči nauki, ki jih spremljajo primeri iz njenega življenja in iz življenja njenih pacientov, nam pomagajo, da tudi v lastnih mračnih trenutkih vidimo dobro šolo in najdemo svobodo s pomočjo moči, ki se skriva v nas samih.

o avtorju

Dr. Edith Eger je ugledna psihologinja in ena redkih še živih ljudi, ki so preživeli holokavst in se še spominjajo življenja v taboriščih. Veliko dela z veterani, vojaškim osebjem in žrtvami telesnih in duševnih travm. Živi v La Jolli v Kaliforniji. Je tudi avtorica nagrajene knjižne uspešnice Izbira.

Recenzija Bukla

Potem, ko je Edith Eger, preživelka Auschwitza, ki je morala kot šestnajst­letno dekle tam plesati celo pred zloglasnim Mengelejem, pri skoraj devetdesetih letih napisala svojo prvo izpovedno knjigo Izbira – ta je postala velika svetovna uspešnica, lep odmev pa ima tudi pri nas – se sprva zdi, da je bilo njeno drugo, bolj priročniško naravnano delo Dar morda manj potreben dodatek k prvi knjigi in bolj kot nujna posledica njenega založniškega uspeha. Vendar še zdaleč ni tako. Dar je izviren priročnik za pomoč osebam, globoko travmatiziranim zaradi različnih razlogov, zanj je klinična psihologinja dr. Eger črpala navdih iz dveh virov: prvi so številni primeri ljudi, s katerimi se je srečala, ko so imeli različne težave, potem pa jim je svetovala, jih spremljala v daljšem časovnem obdobju in beležila njihov osebnostni ter psihološki razvoj in morebitno razrešitev osnovne težave. Drugi vir zgodb v knjigi pa je njeno dolgo življenje, prepredeno z različnimi osebnimi, partnerskimi in družinskimi preizkušnjami, ki so prav tako dopolnile njeno poklicno znanje. To je zdaj v knjigi Dar združeno na kompakten in dostopen način. V njej razdela dvanajst priložnosti za osebnostno osvoboditev, vsaka od njih pa izhaja iz posamezne oblike psihološke ječe, ki si jo največkrat ustvarimo sami, potem pa se iz nje sami in brez partnerske ali pa profesionalne pomoči ne uspemo osvoboditi. Dar je navdihujoča knjiga, ki pa lahko deluje kot uporabno orodje zgolj v izurjenih rokah.

Samo Rugelj, Bukla 162

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...