Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Maitreya

Duhovna pustolovščina
Adrian Predrag Kezele
Maitreya

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Chiara
Leto izdaje 2016
ISBN 978-961-93915-6-3
Leto izdaje izvirnika 1997
Prevod Marko Klasinc

Tehnične lastnosti
mehka vezava
21 x 15 cm
400 g
288 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

V starodavni Indiji, na obalah legendarne reke Saravasvati, je živel veliki mojster in učitelj Parashara, ki je svoje življenje posvetil študiju Džjotiša, astrologiji vedskih modrecev.

S pomočjo Ganeša, božanskega bitja s človeškim telesom in slonjo glavo, je Parashara razkril zakonitosti časa in človeških usod. Predvidel je tragedijo lastne civilizacije ter uvidel številne nevarnosti, s katerimi se bo človeštvo srečevalo skozi tisočletja. Toda vse skupaj se je pravzaprav začelo, ko je Parashara, svojega najboljšega učenca poslal na duhovno popotovanje prek omejitev prostora, časa in smrti.

Njegovo ime je bilo Maitreya ...

Avtor o knjigi:

"Knjigo posvečam neštevilnim učiteljem in njihovim učencem, ki so skozi viharje tisočletij ohranjali znanje o notranji svetlobi. Brez njih bi se džjotiša, astrologije starodavnih vedskih rišijev, danes spominjali le še kot legende."

Recenzija Bukla

Priljubljeni hrvaški avtor, ki smo ga pred kratkim lahko brali v knjigi Izničen je faktorja karme, je svoj pustolovski duhovni roman napisal že davnega leta 1997, pred nami pa je njegova druga izdaja v slovenskem jeziku. Pripoved, ki je neke vrste preddel Čarobnice, je prva v nizu vznemirljivih zgodb, ki sodobnemu človeku približujejo znanje in prakso usklajevanja z naravnimi ritmi s pomočjo starodavne modrosti džjotiša. Napeta zgodba se odvija ob obali legendarne reke Sarasvati, kjer je pred več tisočletji živel veliki mojster in učitelj Parašara, ki je vse svoje življenje posvetil preučevanju džjotiša. Ob pomoči Ganeše, debelušnega božanstva, ki ima na človeškem telesu štiri roke in slonjo glavo, je Parašara odkrival zakonitosti časa in napovedal usodo človeštva. Predvidel je tragedijo človeške civilizacije in zaslutil mnoge nevarnosti, v katerih se bodo v prihodnosti, tekom tisočletij, znašli ljudje. V želji, da bi pomagala človeštvu, sta tako Ganeša in Parašara sprožila vznemirljivo mrežo dogodkov in svojega najboljšega učenca, Maitreja, poslala na duhovno potovanje prek meja časa. Avtor je knjigo posvetil vsem tistim učiteljem in njihovim učencem, ki so skozi viharje tisočletij ohranjali znanje o notranji svetlobi in džjotišu.

Beti Hlebec, Bukla 123-124

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...