Pojdi na glavno vsebino
Brezplačna dostava za naročila nad 35 €
041 670 666(pon.-čet.: 8.30-16.00, pet.: 8.30-14.30)
0

Ples zemljine preobrazbe

Kako se ustvarjalno srečati s podnebnimi spremembami
Marko Pogačnik
Ples zemljine preobrazbe

Zaradi različnih vzrokov v Buklini spletni knjigarni te knjige ni možno kupiti.
Za več informacij se obrnite na založbo (v kolofonu levo) ali v kako drugo knjigarno.

Založba Primus
Zbirka Primula
Leto izdaje 2020
ISBN 978-961-7090-55-0
Naslov izvirnika Gaia's dance of change
Leto izdaje izvirnika 2019
Prevod Tadej Turnšek

Tehnične lastnosti
mehka vezava
22 x 14 cm
290 g
205 strani
Tip knjige
priročnik
Kategorije
osebna rast, duhovnost in ezoterika

Povej naprej

Založnik o knjigi

Zemlja, kot jo poznamo, izginja. Zemlja nujno potrebuje pomoč! Knjigo Ples zemljine preobrazbe moramo čim prej spraviti med ljudi, nam je sporočil Marko Pogačnik.

Kje začeti in kaj storiti za lažji prehod skozi trenutno turbulentno obdobje – v prvi vrsti znotraj sebe, pa tudi navzven?

Knjiga Ples Zemljine preobrazbe ponuja različne možnosti, rituale in vaje za uglasitev svoje navzočnosti z novo Zemljo.

Naravnih katastrof ter ponavljajočih se političnih in ekonomskih kriz, do katerih prihaja v zadnjih dveh desetletjih, ni mogoče rešiti z enakimi sredstvi, ki so do njih privedla. Znašli smo se na pragu zgodovinskih, še nikoli videnih sprememb Zemlje, njenih pokrajin in bitij.

Na eni strani smo priče propadanju naravnih okolij, na drugi strani pa je mogoče zaznati novo vrsto strukture prostora, ki se pojavlja na subtilnih ravneh obstoja. Sočasen razkroj družbene in politične varnosti nas vse poziva k spremembi prevladujočega odnosa do narave, do Zemlje in do naše lastne biti.

Ne odlašajmo! Izkoristimo priložnost trenutka in uglasimo svojo navzočnost z novo Zemljo.

O AVTORJU

Marko Pogačnik - najbolj znani slovenski geomant, ki je razvil litopunkturo - umetnost akupunkture pokrajin in mest s pomočjo znamenj, imenovanih kozmogrami.

Marko Pogačnik - UNESCOV UMETNIK ZA MIR, nagrajenec Prešernovega sklada, dobitnik Bevkove nagrade in nacionalne nagrade za likovno umetnost, Jakopičeve nagrade, ter avtor državnega grba Slovenije.

Recenzija Bukla

Marko Pogačnik v podnebnih spremembah prepoznava proces velike preobrazbe Zemlje, ki pa sam po sebi ni niti dober niti slab in še zdaleč ni prvi, skozi katerega se bo Zemlja odvrtela. Z vidika človeka se razpadanje struktur starega sveta zdi apokaliptični vrtinec uničenja vseh življenjskih sistemov vključno s človeštvom, toda če nam je dan pogled iz drugih dimenzij, je dogajanje videti zgolj kot bližanje robu, ki nas loči od stvarjenja novega. Umetnik je svoj uvid v dramatično dogajanje ustvaril na podlagi prestopanja portala intuitivnih spoznanj, pojasnjevalnih sanj in s stikom z drugimi realnostmi. Knjiga govori o temah, kot so raziskovanje arhetipskih ravni, povezovanje z Božanskim, moč zmajevega daha, rojevanje nove dobe miru in sožitja, človekov srčni sistem kot kozmični generator ljubezni, sodelovanje z vzporednimi evolucijami (delfini, Sidhami in Enti) … Teme so združene v kratka besedila, sočno prepojena z avtorjevo močno umetniško karizmo. Dopolnjujejo jih črtne ilustracije, nasičene s simboli, zaključujejo pa se z »vajami« – ritualnimi dotiki, gibi in plesi, s katerimi podpiramo pozitivno ustvarjalno silo velike preobrazbe.

Maja Črepinšek, Bukla 156

© Bukla − Besedilo je avtorsko zaščiteno, glej Splošne pogoje uporabe.

Sorodne knjige

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
Ti piškotki ne posegajo v vašo zasebnost. Več ...